• Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,503893

szkoda pozbudu, ze chce współpracowac z takimi partaczami, poprostu zal czytac
    pkp nie ma kasy i wozic bedzie zdezelowanymi wagonami, szkoda
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    a powiem uczicwie ze jakos myslałem ze dno na pozudzie osiagnięte, ale znowu z pkp i dzwon
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Drago [91.237.85.*]
    Myślę że Twoje wpisy osiągnęły dno więc się nie myliles:)
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Fan [78.10.58.*]
    Ponton, litości. A czytałeś jaki jest powód unieważnienia, czy zatrzymałeś się na słowie "unieważnienie"?
    FAN czytałem, dlatego piszę że pko to żenada brak kasy robią swoje
    Dlatego po ludzku żal mi pozbudu że w to się wpakowal, wiem że w dobrej wierze i chęciami ale z takim padałem szkoda współpracować
    To nie jest trolowanie, tylko mi szkoda bo słabo się układa
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    Nie kupił....... po 2.6 zł, nie kupił po 3.0 zł to teraz będzie menda pisać, że farmy na 400 mwh to pikuś, fabryka baterii to syf tylko kontrakt na remont wagonów się liczy.
    Już nie kupisz compremum. Będziesz czekał na peronie i machał. A.... i jeszcze codziennie tu pisał, że leci na dno.

P. S. Za nieco ponad 1.5 miesiąca wyniki za 2021.
    Będzie grubo ponad 30 mln zł zysku netto.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.72.29.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Adi [37.30.19.*]
    Wojna się skończy to będzie dobrze
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Ponton [82.146.236.*]
    Nie wystarczy, moim skromnym zdaniem jak będzie info o odblokowaniu kasy z Unii, z planu odbudowy, to pójdzie
    jedna info o bardzo negatywnym wydziwku jak widac
    sławek wg ciebie wszystko ok?czy juz jestes bez akcji, bo ktos z zagorzałych zwolenników napewno sypie
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    Ponton. Zawsze ktoś sprzedaje, ale chyba sam widzisz, że poniżej 3 zł to jakieś ostatki idą.
    No ale ja ci nie zabronię czekać na 2 zł.

Tylko, żeby spadło na 2 zł to musiałaby rosja zaatakować Polskę. A jeśli jeszcze 2 tygodnie będzie krwawić na Ukrainie to nie ma takiej opcji. NATO by Rosję wtedy zdeptało jak ślimaka.
    Korupcja w rosyjskim wojsku okazała się mega duża. Putin był przekonany, że ma super armię a tu zonk. Miał być 10 razy silniejszy od Ukrainy.
    Prawdę powiedziawszy szkoda Ukrainy, ale dzięki niej będziemy mieli słabą Rosję na długie lata. Za miesiąc, może miesiąc z haczykiem ludzie przywykną w Europie, że jest tam wojna i będzie jak z covidem. Odbicie.

Kto dobierze teraz to trochę zarobi.

P. S.
    Ponton - ty nie ryzykuj.
    nie ma chetnych do kupowania ponizej 3 zł, jak nie dadza infa z cyferkami i ile zarobia bedzi ekiszenie i tyle z dalszym spadkiem, tak prawda trwa to od pazdziernika
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Fluidek [188.147.65.*]
    Coś się ruszyło, espi i 54 mln dla konsorcjum z Copremum
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Oko [5.173.7.*]
    A czy macie Państwo informacje o płatnościach z poprzedniego wielkiego kontraktu dla PKP? Czy
    Zaplacili w końcu dla compremum? Martwi mnie brak płatności do tel pory
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Dnia 2022-03-21 o godz. 00:07 ~Oko napisał(a):
    > A czy macie Państwo informacje o płatnościach z poprzedniego wielkiego kontraktu dla PKP? Czy
    > > Zaplacili w końcu dla compremum? Martwi mnie brak płatności do tel pory

Tak ? Martwi Cię brak płatności ?
    Niesamowite a kto Ci powiedział że PKP PLK nie płaci ?
    U Ciebie wszystko dobrze ???
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~oko [84.17.55.*]
    skoro dziecko odpowiadasz doroslym to odpowiadaj powaznie
    - my tu o pieniądzach rozważania prowadzimy (a nie o żetonach w planszówce).
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Idolek [5.173.30.*]
    Jest polityczna zgoda na uruchomienie KPO. Dobra wiadomość
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Zakar [31.60.108.*]
    Idolek ...To nie wystarczy przeciez widzisz że wazniejsza jest plotka że PKP PLK nie płaci całemu konsorcjum Nokii za kontrakt GSM buhahaha
    nie bądź ironiczny , w20 od 1800 już 2140 a szrot ledwo 5% i wg ciebie ok?
    zaraz bedzie znowu po 3 jak przyjdzie korekta :)
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Zakar [31.60.108.*]
    Ponton a czy ja piszę o kursie akcji gdzieś ? Uważam tylko że takie kłamstwa i insybuacje że PKP PLK nie placi konsorcjum Nokii Compremum Wasko i Herkulesa to nie są juz tylko glupie zakrywki. To oszustwo majace na celu wprowadzenie ludzi w błąd. Zgodzisz sie chyba ze mną ze tak jak tu poprzednio pisali o upadłosci tak i teraz że PKP PLK nie płaci to po prostu wprowadzanie ludzi w bład. Nue chcę mówić w jakim celu... ale to nie jest uczciwe. Wiec w tej sytuacji trochę ironi .. naprawde nie zaszkodzi bo cóż mozna takiemu napisać ?
    Dnia 2022-03-23 o godz. 13:01 ~Ponton napisał(a):
    > nie bądź ironiczny , w20 od 1800 już 2140 a szrot ledwo 5% i wg ciebie ok?
    > zaraz bedzie znowu po 3 jak przyjdzie korekta :)

Ponton po co się stresujesz sprzedaj "szrota"
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~oko [5.173.241.*]
    jakos tak się składa ze sprawozdań wynika ze nie płacą (tylko nalezności rosną) ............ - tyle fakty.
    Dnia 2022-03-23 o godz. 15:55 ~oko napisał(a):
    > jakos tak się składa ze sprawozdań wynika ze nie płacą (tylko nalezności rosną) ............ - tyle fakty.

Poczytaj o rozliczeniach kontraktu kiedy Compremum może zafakturować wykonane prace i dlaczego od razu nie może zafakturować wszystkiego co zrobili a nie oszukuj ludzi i nie wprowadzaj ich w błąd.
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Ona [5.173.232.*]
    A gdzie można o tym poczytać -prosze o link czy coś takiego
    W 2018 r. konsorcjum Nokia Solutions and Networks oraz spółek zależnych Wasko, Pozbudu i Herkulesa podpisało umowę z PKP PLK na budowę systemu ERTMS/GSM-R na liniach kolejowych. Wartość oferty wynosiła 2,3 mld zł netto.
    "Kolejny kamień milowy nie powinien być zagrożony. Na tę chwilę do wykonania mamy 2,5 tys. km kabla. (...) Wszystko powinno być zgodnie z planem" - ocenił prezes Łukasz Fojt mówiąc o realizacji kontraktu.

Prezes pytany o uwzględnioną w raporcie kwartalnym kwotę ok. 212 mln zł aktywów z tytułu umów na koniec września 2021 r. poinformował, że spowodowane jest to konstrukcją kontraktu z PKP PLK.

"Ten kontrakt nie jest typową umową budowlaną, bo jest dostawą systemu. (...) Inżynier kupuje to, co jest skończone i pomierzone - to może kupić, nie kupuje robót w toku i stąd mamy taką sytuację (...). Nie mamy na to wpływu. Oczywiście rozmawiamy z zamawiającym - jemu też jest to nie na rękę, bo chciałby ten kontrakt rozliczać. To też jest tematem aneksu nr 3" - dodał Fojt.
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~hej [5.173.241.*]
    nie potrafie tego wyszukać w googlach - gdzie był ten wywiad publikowany?
    jednak odpuszczam - stare info ale nie znalem wczesniej z raportu herkulesa - fragmenty .... - z raportu 3q Herkules - https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2021-11/HRS-QSr-3-2021_202111291160501108.pdf Proces wykonawczy napotyka szereg przeciwności. Głównym problemem obecnie wpływającym na realizację Kon-traktu jest dostępność pozwoleń na budowę oraz projektów wykonawczych. Wynika on z obecnego wydłużenia procesów administracyjnych, nieprecyzyjnego opisu przedmiotu zamówienia i rosnących wymagań ze strony Za-mawiającego … naczący wpływ na procesy formalno-prawne mają też zgłaszane przez Konsorcjum od początku realizacji projektu wady dokumentacji projektowej i formalno-prawnej otrzymanej od Zamawiającego, kolizje z istniejącą i projekto- waną infrastrukturą kolejową i energetyczną oraz niewystarczający poziom współpracy ze strony Zamawiającego. … Powyższe problemy o nieprzewidywanej na etapie ofertowania skali oraz inne przyczyny natury technicznej powo-dują znaczny wzrost kosztów realizacji nieuwzględniony w pierwotnej wycenie kontraktu. … Niezwykle niepokojącym sygnałem z rynku są dynamiczne wzrosty cen usług budowlanych oraz materiałów bu-dowlanych (zwłaszcza stali)  ….  i spór wewnątrz konsorcjum … W toku realizacji Kontraktu Herkules Infrastruktura Sp. z o.o. prowadził rozmowy z Liderem Konsorcjum, Nokia Solutions and Networks Sp. z o.o. na temat pokrycia częściowo nieprzewidzianych kosztów. Rozmowy te nie przy- niosły rezultatu i 12 sierpnia 2020 r. Herkules Infrastruktura sp. z o.o. wniósł do Sądu Okręgowego w Warszawie, pozew przeciwko Nokia Solutions and Networks sp. z o.o. … co naraża Konsorcjum na odpo- wiedzialność solidarną za zapłatę kar umownych. …. W lutym 2020 roku Konsorcjum otrzymało informację o naliczeniu przez Zamawiającego kary umownej w wysoko- ści 0,8 mln zł z tytułu przekroczenia terminu przedłożenia harmonogramu rzeczowo – finansowego projektu lub nieuwzględnienia uwag Inżyniera Projektu do tego harmonogramu. Ponadto Zamawiający poinformował o wysza- cowaniu obciążenia o charakterze kary umownej w kwocie 0,5 mln zł z tytułu opóźnienia realizacji jednego z eta- pów ilościowych. Konsorcjum podjęło niezbędne kroki prawne by wykazać niezasadność naliczeń i zneutralizować to ryzyko. … Należy przy tym zauważyć, że do dnia publikacji niniejszego sprawozdania Konsorcjum złożyło szereg roszczeń (bli-sko 1000), z których wynika, że Konsorcjum nie ponosi odpowiedzialności co najmniej za istotną część opóźnienia.
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Qbq [178.37.173.*]
    to są stare sprawy, więc po co bicie piany?
    teraz zacznie się grube fakturowanie tego tematu dla konsorcjum i to wkrótce pokażą kolejne wyniki, a w międzyczasie KPI i PKP się rozkręci ... że nie wspomnę o ... nie będę wspominał, bo będzie że się za mocno cieszę czy jak to było
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pozbud-prowadzi-rozmowy-z-PKP-PLK-ws-podpisania-aneksu-do-umowy-dot-systemu-ERTMS-GSM-R-8234904.html
    ok - dzięki ale uważam za ryzyko że od blisko 4 miesięcy tego aneksu nie zawarto jednak
    i wydaje mi się ryzykiem że mocno drożeją surowce - stal itd. i pewno to konsorcum nie ma kaluzul waloryzacyjnych innych niż marne 5% wiec mogą ostro na tym poplynąć,
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Fan [5.134.208.*]
    >i pewno to konsorcum nie ma kaluzul waloryzacyjnych innych niż marne 5% wiec mogą ostro na tym poplynąć,

A skąd ta pewność?
    to samo słyszę już od ponad roku ... że ten pewno kontrakt jest zły... jednak z kwartału na kwartał Compremum zarabia coraz więcej.
    oko nie kupuj jak dla Ciebie ryzyko jest za duże.
  • Re: Znowu PKP- mówiłem ,że to .... Autor: ~Drago [112.134.234.*]
    KR ja to Cię podziwiam za Twoją cierpliwość:) .....
    Dnia 2022-03-26 o godz. 05:45 ~Drago napisał(a):
    > KR ja to Cię podziwiam za Twoją cierpliwość:) .....

Ech nie jest wieczna... ale dopóki mogę reaguję na to że ktoś chce oszukiwać tutaj pisząc kłamstwa.
    A było ich tu sporo niestety.
[x]
COMPREMUM -4,54% 0,84 2025-11-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.