TRZEJ KRÓLOWIE, SAMI PODEJMIJCIE DECYZJĘ CO ROBIĆ DALEJ :)))
I. STOPA ZWROTU OD DOŁKA DO DZIŚ SEKO 40% PAMAPOL 170% GOBARTO 65%
II. ROCZNE PRZYCHODY SEKO 200 MLN PAMAPOL 600 MLN GOBARTO 2 MLD
III. WARTOŚĆ KSIĘGOWA SEKO 11 PLN (C/WK = 1.03) PAMAPOL 3 PLN (C/WK = 1,93) GOBARTO 15 PLN (C/WK = 0,44)
IV. PODSUMOWANIE SEKO - przetwórca, nie producent, do puszek i słoika trzeba kupić towar, ceny surowca zapewne pójdą do góry, ryby są drogie w przeliczeniu za 1 kg.
PAMAPOL - przetwórca, nie producent, do puszek i słoika trzeba również kupić towar - mięso, cena tego idzie w górę
GOBARTO - hodowca i przetwórca m.in. mięsa wieprzowego, które dopiero teraz wybija się z dołka na giełdach rolnych, ma również 5.000 ha ziemi rolnej na której sieje zboża na pasze i własne stada w ramach programu Gobarto 500
Ciekawe porównanie tylko Seko do tej pory wypłacało dywidendę . Niestety wzrost kosztów energii i transportu spowodował stratę , być może że w tym roku będzie zysk i będzie dywidenda za rok 2022. Jestem na Seko 4 razy i żałuje że nie byłem cierpliwy i sprzedawałem z zyskiem akcje . Teraz będę trzymać dożywotnio a Ty możesz kupić sobie Gobarto i co tam jeszcze chcesz / Pozdrawiam
Mogłeś kupić np akcje PGN w piątek po 5 zł i sprzedać dzisiaj za 7 w tydzień czasu też spory zarobek na Orlenie jeszcze lepiej . Nie musisz mieć Seko nikt nikogo nie zmusza jest tyle ciekawych spółek żeby tylko mieć kapitał to można zarobić . Nie mam dlatego kupuje mało i mało tracę w razie czego