Były Prezes nie sypie-za wcześnie I za dużo tego ma a A poza tym odszedł z firmy powiedzmy w dość chyba dobrej atmosferze a poza tym jak dostał dobrą posadkę w nowej firmie nie ma noża na gardle aby pozbywać się akcji które zostały mu przyznane. Ma ponad 2 miliony akcji także jeśli będzie chciał wywalic to poczeka na duże obroty jak kurs będzie szedł do góry w najbliższym powiedzmy półroczu może jakieś spekulacyjne wybicia będzie miał miejsca i wtedy pozbędziesz się wszystkiego za jednym zamachem a na obecną chwilę gdyby wywalił akcje w rynek to pogrzebałaby spółkę z kretesem. Nie ma co się oszukiwać że spółka znajduje się dość mało komfortowej sytuacji I nawet na giełdzie ludzie wolą kupować spółki spekulacyjne nawet takie które są na skraju bankructwa niż firmą Cormay ktora swój zasób kłamst wyczerpała bobkażdy widzi ze to spółka to nic innego jak jedynie Bankomat który nigdy nie wypłaca a jedynie zabiera .
Zgadzam się w pełni z teorią Bolo.
Myślę podobnie.
Prezes poczeka na spekulacyjne wybicie i sam też ( mając tyle akcji) może kursowi pomóc.
Myślę że wie jak to się robi a jak nie to ma doradców.
Każda spółka wcześniej czy później ma spekulacyjne wybicie czego przykładem jest dzisiaj Patentus.
Trochę za wcześnie sprzedałem ale i tak przytuliłem 60% z 33k.
Cormay pomimo tego że jest bardzo opluty i obrzydzony do granic możliwości na forum to ma szansę skoczyć w tym roku powyżej 100%.
Przez wojnę na Ukrainie cena spadła poniżej nominalnej i kto zaryzykuje będzie grubo do przodu.
Sam mam wolne środki po sprzedaży Patentusa i patrzę czy dokupić. Cena marzenie.
Chyba że Ukraina dogada się z Rosją to kupię Kernel.
Dnia 2022-03-03 o godz. 14:33 ~YorX napisał(a): > Dnia 2022-03-03 o godz. 13:23 ~DIFIHUHO napisał(a): > > Dużo tego nazbierał? > > > Co do obrotów... to zaraz braknie dla nas miejsca w wig80
No i wypadamy z sWig80. Szkoda trochę bo na taką spółkę żaden inny fundusz już nie zerknie.
no kim jest stary prezes? tchórzem czy bohaterem? ucieczka czy awans kazdy ma swoje zdanie,Dla mnie to ucieczka bo zawsze szybko wybierany jest nowy prezes,a tu widać że to było zaskoczenie.