Mnie utkwiło ze studiów takie stwierdzenie, że jednym z ważniejszych kryteriów oceny firmy jest zwiększanie sprzedaży i udziału w rynku. Biorąc pod uwagę pandemię w przypadku LOKAT BUDOWLANYCH delikatnie mówiąc ,,nie jest źle". Moim zdaniem po analizie fundamentalnej nawet lepiej niż dobrze. Może to być hicior 2022 roku tym bardziej, że LOKATY-BUDOWLANE są coraz bardziej znane na rynku w Warszawie. Jeżeli zmnejszą koszty o 20% jak pisali, plus inne oszczędności, da to zysk myślę na poziomie ok 30% przychodów ,to wtedy średnia z wcześniejszej wyceny firmy będzie normą na wykresie .W tym roku przychody bardzo gwałtownie wzrosną tak jak to było widoczne na koniec drugiego półrocza tamtego roku !!!. Oczywiście przydałaby się za jakiś czas kolejna zmiana notowań ,to wkońcu by była spółka bardziej dostrzeżona przez rynek tak jak Eco5tech .
Wystarczyło by ,trochę więcej komunikatów od firmy ,takich jak nowe projekty ,przyszłe projekty ,zakończone projekty i wogóle co w firmie się dzieje!!!.
Dzięki komunikatom bardziej spółką będą się interesować inwestorzy ,a to wzmorzy obroty i zainteresowanie . Dobrym przykładem swego czasu był Harper jak tydzień ,w tydzień o czymś informował ,a notowania pięły się niesamowicie w górę każdego dnia .Dobre miały też branie spółki konopne i gier komputerowych dzięki komunikatom swego czasu . Wystarczyło ,że jedna coś ciekawego podała ,a i tak wszystkie szły do góry i tak na przemian każda z tych coś co jakiś czas podawała ,a zapierdzielały wszystkie do góry. W budowlance niestety to tak nie działa ,więc firma musi zacząć więcej informować inwestorów ,dzięki czemu by wzrosło zainteresowanie i płynność .To jest tylko i wyłącznie moje zdanie i moja opinia ,więc jeśli Prezesowi zależy na wzroście wartości swojej firmy to proszę wyciągnąć wnioski chociażby z konkurencyjnej małej firmy eco5tech .
Zgadzam się, komunikaty i niski free Float może sprzyjać dalszym intensywnym wzrostom .Ten co ostatnio straszył pakiecikiem już jest bez papieru ,więc myślę, że narazie nikt nie będzie przeszkadzał w dalszych wzrostach !!! .
ZNANY ANALITYK NA PEWNEJ STRONIE NAPISAŁ:
najbardziej spektakularne sukcesy giełdowe osiągnąłem zawsze na akcjach takich firm, które w chwili, kiedy je kupowałem przynosiły straty. Ale kiedy spółki te znowu zaczęły osiągać zyski (…), kursy ich akcji ostro szły do góry !!!.
PRĘDZEJ ,CZY PUŹNIEJ KURS PUJDZIE DO GÓRY.
https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/niewielkie-zmiany-indeksow-deweloperzy-sypneli-wynikami,akcje,295876
NIE NAPISALI NIC O LOKATACH BUDOWLANYCH ,A FIRMA TEŻ MIAŁA ŚWIETNE WYNIKI I 4 400 000 ZYSKU.
Na forum dał ktoś linka do artykułu o rekordowych zyskach deweloperów .
Ostatnie INFO ciekawe -Miesięczny przychód z tytułu najmu kształtuje się na poziomie 45 000 zł netto miesięcznie. Spółka nie wyklucza sprzedaży w przyszłości aktualnie wynajmowanej części budynku o powierzchni 595 m2, a potencjalny przychód z tytułu przyszłej transakcji szacuje na kwotę 6.545.000 zł.
Z takim bardzo małym ff może wkońcu ruszy ,bo dobre info podali dzisiaj, gdzie wchodzą w przyszłościową gałąź biznesuzwiązaną z budownictwem nowoczesnym
(domy modułowe) .Więc trzeba czekać a jak jeszcze podadzą info o inwestorze to już wogóle będzie super.
Teraz to już warto trzymać pod hossę, która za niedługo się zacznie ,bo faktycznie przy takim FFloat to możemy przebić szczyty i to bardzo szybko tak jak było na telesto lub Vee.
Zobaczcie na wykresach co zrobili z tamtymi spółkami jak jeszcze miały vardzo małe ff ,bo potem na tak kosmicznych wzrostach zarząd się wysypał .My cały czas mamy 1 % akcji w wolnym obrocie !!!.