• Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~gazda [45.90.2.*]
    Czy jest realna szansa na dywidendę? Od kiedy PGE przejął aktywa od francuzów dywidenda nie została wypłacona. Poprzednie lata należały do stałych wypłat dobrej dywidendy.nadchodzi stagflacja, a sektor energetyczny jest beneficjentem stagflacyjnego otoczenia. Dzisiaj energetyki sasinowe mocno w górę........Kurs Kogeneracji na dnie.........liczę na kierunek północny w długim terminie
  • Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~Fantay [31.0.82.*]
    Ja tez na to liczę
    Ale ta padlina stoi w miejscu
  • Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~kabulus [45.90.2.*]
    to zawsze dotyczy spółek z małą płynnością..........Jeżeli jednak rynek już dojrzy niedoszacowanie spółki, zacznie wówczas dynamicznie rosnąć.............
  • Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~Fantay [31.0.82.*]
    Sam miód
    Może się doczekamy
  • Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~xd [178.159.195.*]
    w 2017/2018 było oświadczenie od zarządu KGN, nie pamiętam dokładnie daty bo dawno czytałem to oświadczenie
    Kogeneracja zapowiedziała że zamierza zaprzestać wypłacania dywidendy po to żeby zebrać fundusze na wybudowanie nowego bloku ciepłowniczego (tego gazowego który rozpoczęli rok temu) i żeby nie brać kredytu postanowili odpisywać te środki co poszły by na dywidendę na tą właśnie inwestycje.
    Jednocześnie zapowiedzieli że po zebraniu środków powrócą do wypłacania dywidendy rzędu 40-60%.
    Ogólnie z oświadczeń firmy wynika że z końcem 2020 mieli już wystarczająco środków na to żeby sfinansować w pełni samodzielnie powstanie nowego bloku energetycznego, co otwiera drogę do dywidendy zgodnie z tym co sama firma powiedziała.
    Dodatkowo w 2021 zakończył się ich plan jeśli chodzi o prowadzenie działalności i nowy plan który opublikowali na lata 2022-2040(?) zakład powrót do dywidendy, nie jest powiedziane w których latach powrócą.
    Biorąc pod uwagę to że z początkiem 2022 zostały znacząco podniesione limity na ceny ciepła, a modernizacja bloku ciepłowniczego ma zostać zakończona za rok w 2023(?) wiec im spadnie ilość kontraktów na CO2 których potrzebują obstawiał bym że możemy zobaczyć dywidendę już w 2023
    Ale to tylko moje przemyślenia i ja gram pod tą date, jak na półrocznym spotkaniu zarządu w 2023 nie będzie informacji o powrocie do dywidendy to sprzedaje i szukam nowego tortu ale do tego momenty powoli dokupuję po 20-40 akcji co miesiąc i już tak robię troszkę czasu ;)
  • Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~fantay [31.6.210.*]
    im szybciej wrócą do dywidendy tym lepiej
    a przy takiej płynności to faktycznie mała kasa mogą szybko wyciągnąć kurs tak jak teraz 1 akcją zrobił prawie plus 4%

• Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~xd [178.159.195.*]
    powiem Ci tak jak mi kiedyś znajomy odnośnie tej spółki: "nie rób sobie nadziei, jeszcze się z wami pobawią na niej" tak że tak mówię i tobie, przyhamuj konie jak myślisz o tym żeby wyjść tutaj na plus z inwestycją
  • Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~fantay [185.45.218.*]
    jak będzie 30 z przodu to będę nieźle zarobiony - wyprzedzę inflację
    jestem na swojej kasie poczekam
  • Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~Myslacy [5.173.83.*]
    Masakra co to za inwestor 20 akcji na miesiac kupuje!!!wiadomo ze poleci na historyczne dno po takich zakupach!!!!!
  • Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~Myslacy [5.173.83.*]
    Po co tutaj taka drobnica!!!!!!
  • Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~fantay [89.171.138.*]
    no właśnie pojawia się ktoś konkretniejszy
    zabrał sporo na początku sesji a teraz poprawił
    już dawno nie było tu takiego brania
    może pod wyniki
  • Re: Czy jest realna szansa na dywidendę? Autor: ~fantay [89.171.138.*]
    widać że jest szansa na rozruszanie papieru bo zaraz po sypnięciu położył wyżej kupno i dokłada
[x]
KOGENERA 0,17% 57,90 2025-09-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.