• Jest moc Autor: ~Oro [37.47.150.*]
    Co my tu mamy

- światowy pionier terapii komórkowych opartych na Tregach - szansa na 1 polski oryginalny lek
    - najbardziej zaawansowane na świecie badania w leczeniu cukrzycy typu 1 oraz w stwardnieniu rozsianym
    - opatentowana technologia
    - zasoby finansowe to 100 mln zł na koncie + pieniądze z dotacji z NCBR
    - IIQ 2022 certyfikacja nowego zakładu produkcyjnego i laboratorium
    - artykuły w prestiżowych czasopismach, ostatnio Nature
    - Prof. Trzonkowski CEO Poltreg liderem przyszłości wg Forbes
    - w radzie naukowej firmy zasiada min. Camilo Ricordi - wynalazca stosowanej obecnie na całym świecie metody izolacji komórek produkujących insulinę z trzustki
    - Polterg to jedna z pięciu firm na świecie (w fazie rozwoju) z największymi perspektywami rozwoju terapii w cukrzycy typu 1
    - obecna wycena - 155 zł bez komercjalizacji

Ja w to wchodzę

• Re: Jest moc Autor: ~Oro [37.47.150.*]
    Małe uzupełnienie - technologia stosowana przez Poltreg ma coraz szersze zastosowanie. Ostatnie badania potwierdzają że użycie TREGów może wyeliminować konieczność brania przez całe życie leków przeciwodrzuceniowych po przeszczepach. A potencjalne zastosowania w nowych wskazaniach cały czas przybywają.
  • Re: Jest moc Autor: ~wiatrzdupy [185.246.208.*]
    Pamiętajcie jeżeli będziecie wchodzić ,to róbcie to tylnymi drzwiami, czyli od dupy strony.
  • Re: Jest moc Autor: ~wiatrzodbytu [185.246.208.*]
    Tak trzymać, wchodzić tylko tylnymi drzwiami ,jestem z was dymny, nadal trzymajcie rozchylone poślady.
  • Re: Jest moc Autor: ~polny [83.18.219.*]
    Ja tu takich super perspektyw jednak nie widzę
    Próbowali już "zarejestrować" leczenie Tregami i wciągnąć na listę refundowaną, jednak dostali odmowę ze względu na zbyt małą próbę badawczą, zastrzeżenia co do samych badań oraz zbyt małe koszty tradycyjnej terapii w stos do ewentualnej refundacji. Można znaleźć w necie. Teraz zapewne lepiej się przygotują
    Dodatkowo na minus brak działań spółki co do rejestracji potencjalnej terapii w Stanach - na największym rynku

• Re: Jest moc Autor: ~wiatrzdupy [185.246.208.*]
    Tez nie widzę perspektyw, bo jak mogą być perspektywy, gdy akcjonariusze tej spółki maja ciągle rozchylone poślady i ostro walą.
    Nie przekonuje mnie też struktura akcjonariatu - założyciele spółki mają razem tylko ponad 13% akcji.
  • Re: Jest moc Autor: ~klops [93.180.177.*]
    Fundusz venture ma darmowe akcje wiec zawsze zarobi.
    Właśnie w tym rzecz. Za dużo funduszy, za mało założycieli.
    Sorry ale cały biotech idzie na długie kwartały w odstawkę.
  • Re: Jest moc Autor: ~klops [93.180.177.*]
    Sprzedawcy marzeń i poszukiwacze zaginionej arki w jednym. Przychody 0 zł
[x]
POLTREG -0,78% 25,50 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.