• scenariusz Autor: ~333 [83.17.92.*]
    Przy 4,5 atrakcyjny kurs dla programu motywacyjnego oraz kupno akcji przez osoby powiązane. Wygląda ładnie....
    Mamy scenariusz dla obserwatorów: Zarząd wierzy w Spółkę i nie spodziewa się spadków...
    Następnie zawiesza Program skupu. Kurs akcji jest dołowany (po prawej stronie pojawiają się duże blokady). W czyim interesie jest niski kurs? jest dobry dla realizacji programu przymusowego skupu i wycofania z GPW.
    Mam nadzieję, że się mylę, ale .... jest to scenariusz, który broni się nawet, gdy KNF się zainteresuje. Bo przecież kupowaliśmy sami...
  • Re: scenariusz Autor: ~999 [5.174.191.*]
    Scenariusz bardzo mało prawdopodobny. Musieliby mieć 95% akcji, szybko licząc to by oznaczało konieczność skupu z FF ponad 5 milionów akcji.
  • Re: scenariusz Autor: ~ler [91.215.44.*]
    Uważasz, że to jest problem zebrać teraz te 5 mln ? Szczególnie jak przewidywali dużo większe wydatki za cenę akcji niż jest obecnie.
    Wyjście całkiem realne nic nie można wykluczyć.
  • Re: scenariusz Autor: ~999 [5.174.191.*]
    Kwestia zasobów i chęci. Jaki sens ma taki ruch? Mniejszościowi rozproszeni, nikt nie storpeduje koncepcji biznesowej właścicieli. A na 5 baniek trzeba mieć środki. Taki skup podbije cenę. I będzie widoczny przez espi. Wg mnie bezcelowy ruch.
  • Re: scenariusz Autor: ~ler [91.215.44.*]
    Nie można tego wykluczyć choć wg mnie szansa na to jest dość niska bo więcej mogą wyciągnąć z giełdy właściciele i rodzina.
    Plusów też by się trochę znalazło.
  • Re: scenariusz Autor: ~333 [83.17.92.*]
    Dostałem już odpowiedź ze spółki odnośnie zawieszenia programu skupu (wg mnie nie mieli do tego upoważnienia WZA). Teraz analizuje to kancelaria prawna. Czekam jeszcze na uzupełnienie infa od Spółki.
    Nie możemy dopuszczać do tego, żeby mniejszościowi (bardzo mniejszościowi) Akcjonariusze byli traktowani jak kompletne głupki....
    Powinni brać pod to pod uwagę jak są na GPW. Jak chcą robić co chcą bez patrzenia na ręce to niech wyjdą...
    Ja kupowałem akcje m.in. w związku z programem odkupu. A to jest do d.. niepodobne, żeby ogłaszać program i po 2 miesiącach go ...zawieszać..
    Chociaż jakiś prawnik mógł przeczytać, że program można albo zakończyć albo zrezygnować z nabywania (nie ma opcji zawieszenia).... Ale po co, skoro wydaje się, że wszystko można....
    i jeszcze info Zarządu, że przy cenie 4,5 akcje są atrakcyjne cenowo do skupu.....
  • Re: scenariusz Autor: ~sped [91.212.223.*]
    Wycofanie spółki z giełdy bardzo mało prawdopodobne bo na dzis minimalny kurs wykupu przymusowego to 5.4 czyli wartość po jakiej był prowadzony ostatni skup akcji przez spółke. Ja bym się nie obraził na taką propozycję choć spółkę wyceniam znacznie wyżej . Okolice 7zł to uczciwa cena za rok dwa. Ale za 5.4 za miesiąc chętnie oddam "because im happy"

Abstrahując od tematu, wojna u naszego sąsiada to coś co nigdy nie powinno się wydarzyć i z całą stanowczością potępiam ten konflikt, ale to nie znaczy że nie można skorzystać z okazji do zarobku.
[x]
DMGROUP 2,29% 3,13 2025-10-16 09:00:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.