• EAH nurkuje, ale dlaczego? Autor: ~Ciekawey [5.173.30.*]
    "Nasza sieć sprzedaży obejmuje obecnie całą Polskę, Niemcy, Białoruś, Ukrainę oraz Mołdawię a nasze produkty dostępne są w ponad 260 salonach na terenie kraju i Europy."
    Pytanie jak duże znaczenie dla całej spółki ma rynek wschodni?
  • Re: EAH nurkuje, ale dlaczego? Autor: ~Hektor [185.234.234.*]
    Masz odpowiedź w komunikacie, każdy kto handluje na wschodzie ten zalicza spadki.
  • Re: EAH nurkuje, ale dlaczego? Autor: ~Ciekawy [217.96.6.*]
    w jakim komunikacie? Informacje jakie wkleiłem są na oficjalniej stronie od wielu miesiecy. Pytam o skalę zaangażowania w rynek wschodni. Jesli ten rynek stanowi niewielki wpływ na ogólną sytuację to tak duży spadek jest mało zasadny. Co innego LPP
  • Re: EAH nurkuje, ale dlaczego? Autor: ~Viktor [80.99.38.*]
    Hi! This is their presentation of Q3:

https://esotiqhenderson.com/cwsd.php?Z3AuPTQ3Nw/NTQ/YXZ8e210WXV8YX93YXdtYnlyUjB-PCcrYnBj.pdf

Out of 303 salons 22 is in Ukraine, which is around 7%. But if you look at the map, you can see that Esotiq also has sales in countries, where it doesn't have physical stores, by selling their products online.

• Re: EAH nurkuje, ale dlaczego? Autor: koruptos [89.78.210.*]
    Dalej w prezentacji jest mowa o 23 sklepach na Ukrainie. Dodatkowo, z prezentacji wynika, że nie mają żadnego sklepu na Białorusi (zaś jest ona wymieniana wśród krajów, w których jest sieć sprzedaży, w przytoczonym wyżej cytacie) oraz mają jeden sklep w Rosji.
  • Re: EAH nurkuje, ale dlaczego? Autor: ~Viktor [80.99.38.*]
    Myślę, że cytat nie jest aktualny. Pochodzi ze strony głównej firmy i zazwyczaj nie są one regularnie aktualizowane. Wydaje mi się, że prezentacja powinna być nowsza. Więc Esotiq prawdopodobnie nie jest już obecny na Białorusi. Zresztą obecny spadek cen akcji jest wyolbrzymiony, jeśli wojna nie wykroczy poza granice Ukrainy.

Przetłumaczyłem powyższe z języka angielskiego za pomocą Tłumacza Google. Niestety nie mówię po polsku.

[x]
ESOTIQ 0,85% 35,70 2025-11-25 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.