Moje przepowiednie oparte byly wtedy na wyliczeniach a nie bla bla bla większości tutaj. Przepalają 150k na kwartał, więc kasy jest teraz na ok półtora roku. Śledząc te vlogi truck mógłby wyjść już teraz jako gra niedopracowana, ale grywalna. Siedząc trochę na game dev szacowałbym realnie premierę za ok 6 mc. Nie mam akcji teraz, nie naganiam na wzrosty ani spadki.
Po pierwsze nie jako jedyny, bo już niejaki mike wypowiadał się już dawno dawno temu na tym forum że będzie prawdopodobnie emisja. Wyzywali go od troli spadkowych ale jak to zwykle bywa, takie osoby zawsze mają ostatecznie rację. Poza tym podejrzany tym z ciebie klar. Piszesz że nie masz akcji, więc co tutaj robisz? Skoro nie masz i chciałbyś kupić, to przypuszczam że chciałbyś jak najtaniej. A skoro nie masz i nie chciałbyś kupić, to... po co siedzisz na tym forum? Poza tym pomyśl że decyzję o podwyższeniu kapitału podjęli już w listopadzie, kiedy to w kasie było jeszcze kilkaset tysięcy złotych. Obecnie jest pewnie niewiele więcej. Owszem, można powiedzieć że wtedy wiedzieli że gier jeszcze długo nie będzie. Teraz też mogą to wiedzieć. Poza tym nie są przecież pewni, że te tytuły wygenerują jakiekolwiek zyski. A zabezpieczyć jakoś trzeba się na wszelki wypadek dużo wcześniej.
Z tą cena poniżej emisyjnej jako plus bym nie przesadzał. Praktycznie wszystkie spółki gamingowe spadły poniżej emisyjnej w ostatnim roku. Większość z nich nawet od 50 do 70 procent poniżej emisji. Tutaj emisja jest obecnie na poziomie 2,5 zł więc sobie policzcie ile pewnie jeszcze zleci.
Ten typ to kolejny cymbał, których w ostatnim czasie wywaliło jak z wora. Już dzisiaj jednego prostowałem z wyliczeniami, to kolejny próbuje swoich sił naciąganymi cyferkami udając niezainteresowanego akcjami. Trzy kwartały zeszłego roku to 214513,64 zł strat spółki, co daje uśrednione 71504,55 zł strat na kwartał. Powinni się więc zmieścić w 300k zł strat za cały 2021. Jeżeli obie gry będą niewypałami, to ATJ będzie żyło kilka kolejnych lat próbując pewnie szczęścia z następnymi tytułami w cyklu wiecznego wyleszczania inwestorów.
Zawsze może być tak że ktoś niewielkim kosztem zrobi sobie tu prywatny folwark i podbije kurs o kilkaset procent żeby później ubierać, więc można sobie pospekulować pod 20% z jakiejś wyjętej z czapy kwoty zarobionej na Rally mechanic o ile wyjdzie w sensownym czasie