Koledzy, pragne was przestrzec- DZIŚ na moim rachunku XTB dokonała sie automatyczna egzekucja WSZYSTKICH walorów ktore mialem a ktos za te srodki zaczal kupowac i zamykac ze strata spolki typu Pylon,Ursus. w tym momencie : -zniknely z mojego portfela WSZYSTKIE pozycje -dodatkowo stracilem kilka tysiecy zł ze wzgledu na te zamykane ze strata pozycje!
PRAGNE WAS WSZYSTKICH PRZESTRZEC PRZED XTB !
Oni oczywiscie poki co umywaja rece i kazą czekać 30 dni...na rozpatrzenie reklamacji!
Rozumiem że sprawa została zgłoszona na policję. I następnie przekazana do prokuratury działu walki z cyberbezpieczenstwem. W tym przypadku samo składanie reklamacji nie ma większego sensu. Zresztą wszystkie mają czas 30 dni. Czekamy więc na dalszą historię kto wie może pana Kabalero Trolla.
proszę Pana ,wybaczy Pan,te insynuacje o trollowaniu- sprawa jest zgloszona do xtb i oczywiscie bedzie zgloszona na policję rzecz jasna jesli broker nie przywroci mojego portfela do stanu przed ataku.
Ktoś tu jednak nie rozumie na czym to polega. Pierwsza rzecz oni ci niczego nie muszą zwracać. Zgłaszasz na policję. Ona na wniosek prokuratury sprawdza twoj sprzęt czy nie został zainfekowany itp. kolejna rzecz jeśli tak to traciez pieniądze i tyle w temacie. Będzie z twojej winy pożegnaj się z kasą.
Dla mnie to śmierdzi wyłudzeniem i szantażem. XTB jak najszybciej powinno złożyć zawiadomienie o próbie wyłudzenia i oszustwa. Wysyłajcie zgłoszenia w tej sprawie na adres e-mailrelacje.inwestorskie@xtb.com
DOSYĆ PUBLICZNEGO ZNIEWAŻANIA XTB
to jest właśnie swiat tych którzy niby nienawidzą nierzetelnych informacji i wprowadzania w błąd a sami ocenili gościa po sekundzie ze kłamie itd bo przeciez niz negatywnego dotyczacego xtb nie moze miec miejsca prawda?
A co tu negatywnego dotyczącego xtb? Jak ktoś został okradziony metoda na policjanta to do kogo ma pretensje? Do policji? Do banku z którego wypłacił pieniądze?
Ukradli mi samochód z parkingu bo zostawiłem kluczyki w środku. Oczernię producenta na forum niech oddaje szmal. Czekam na reklamację 30 dni jak nie to zgłaszam na Policję.
To jest typowe oszustwo takie samo jak na wnuczka czy na policjanta 286 kodeksu karnego. Każdy akcjonariusz może to zgłosić w jednostce Policji lub Prokuraturze.
dokładnie. czekam tylko na odpowiedz ws reklamacji z xtb i zgłaszam sprawę na Policji. nie spodziewam się ,że przywrócą mi utracone środki ,nie mysle nawet o przywroceniu portfela do stanu pierwotnego.
podac Ci numer reklamacji ? zastanow się zanim cos napiszesz.
wiesz w czym jest problem : ze nawet jesli to wirus ,jakies włamanie to xtb powinna miec takie zabezpieczenia ze w przypadku wykrycia takiej ilosc zlecen krytycznych jak wyprzedawanie calego portfela,kupowanie pakietami nowych akcji i ich sprzedaz po kilku minutach ,powinna z automatu to weryfikować , blokować,etc.
czytam to i się śmieje :-) czekam tylko na rozpatrzenie reklamacji i sprawa ląduje na Policji.
ps.jeśli miałbym podejrzenia ze ktos moze znać moje hasło,loginy itd to bym nie pisał tu bzdur--- a zrobil to albo jakiś automat ,albo samo xtb,albo ktos kto doskonale zna platformę XTB bo zakladane byly m.in zlecenia z limitami.
w ciagu około 10 minut zrealizowano około 40-50 zamknięć i otwarć.