Co robić z pazerniłem się proszę doradzenie jestem świeżakiem moge sprzedać ze stratą będe miał nauczkę ale do jasnej Anielki obroty są ktoś kupuje mówią że grubi sprzedają możliwe ale ktos kupuje.
Tylko czy będzie po 0,20 gr ? Pewny jesteś ?? I czy wróci na 0,50 gr ??? Nikt Ci tego nie zagwarantuje . Równie dobrze może spaść do 0,10 i kisić się przez długie lata
siedzę ponad 20 lat na giełdzie. Gdyby to był Elektrim, którego już nie ma to bym powiedział, wywal, ale tu masz papier, który równie dobrze może pojechać na poziomy dużo wyższe od ceny po której brałeś. Owszem ja bym nie kupował w dniu debiutu, bo od lat "wiadomo" jak się rozgrywa papier. Teraz spokojnie czekaj. To co się na papierze teraz dzieje jest szukaniem poziomu z którego wystartuje piękna spekulacja. Skaczą podobni do ciebie. Nie wytrzymali. Być może jeszcze właściciele. To wszystko nie ma znaczenia, bo odbiera to silna spekulacyjna łapa. Nie pękaj. Papier jest na rynku ze dwa tygodnie. To jest nic. Z takich spadków robi się piękne powroty i dalsza jadę. Wyluzuj. Wiem nie jest łatwo.
BTW. Wpadłeś na jedną spółkę all in? Qurde teraz patrzę, to niedobrze. Pamietaj na przyszłość o podziale. Lepiej jeść małymi łyżkami :) Zaraz mnie zhejtują że mniej zarobisz jak będzie "wyszczał" ale...
No to utopiłeś , kto kupuje spółki z NC za taką kasę od debiutu było wiadomo, że tak skończy. Jak wysoko zaczyna na debiucie na dnie kończy. Tak jest na NC to nie wyjątek omijaj szerokim łukiem spółki z NC nie ruszaj tego kupuj z głównego rynku.
Ja mam po tyle samo ale dużo mniej. Chwilowo nie mam za co dokupić bo bym uśredniał. Generalnie mam straty na wszystkim ok 50% ale uśrednione na 5 spółkach. Przy czym wszystkie z NC i wszystkie na stracie : ) ale się tym przestałem przejmować, czekam. Trzeba trochę powisieć na haku to się lepiej dojrzeje. Jest czas na analizy i nauka na przyszłość. Nie sprzedasz, nie stracisz.
Ja dziś wywaliłem 95k sztuk po 0.51 zakup po 0.535. Stwierdzam że tu sypia już wszyscy i jest wzajemne maltretowanie. Ktoś kto brał te pakiety po 1mln sztuk ma ogromną stratę i nie zanosi się że wytrzyma
Ja obstawiam market cap ok 3 mln to się uspokoi bo wszyscy będą zarznieci
Ja mam średnią 46 gr. Skromny pakiet 30k Ale nie będę tratował i maltretował innych. Potrzymam do czerwca i wtedy zobaczę co dalej. Czy uśredniać czy sprzedać :)
Myslalem ze tylko ja taki mistrz ze na wszystkim trace. Gram od 3 tygodni.... w pierwszym tygodniu zarobilem 3tys, mowie ale bede rządził. W drugim stracilem 2.500 a teraz znow wiszę na 1.5...
Główni akcjonariusze nie kupili akcji, tylko dostali za wkłady niepieniężne. I nie ważne, czy mają po 0,82 zł, 0,60 zł czy po 1 zł, bo nic za to nie zapłacili. Więc mogą sypać ile wlezie.
Masz rację, że pewnie więcej by przytulili, ale ile czasu by im to zajęło. A tak mają żywą gotówkę. coraz więcej spółek na NC, w których akcje obejmują za potrącenia, wkłady niepieniężne itp. Gdyby wydali własną kasę to by nie sypali tymi akcjami w rynek, tylko poczekali by tak jak piszesz do 1,5 może nawet i do 15 PLN.
Joe Biden o 18:00 poda restrykcje. Jak nie kupimy dzisiaj, będzie jutro pogoń. Ruscy są gospodarczo zacofani. Dostaną baty. Szkoda tylko ludzi , bo ten zbrodniarz Putin sobie poradzi. Mam nadzieję, że będzie kiedyś na tego zacofanego bandytę zamach,
rynki ładnie się podnoszą. My na godzinowym ładnie dzisiaj narysowaliśmy. Możliwe, że to koniec spadku na naszym papierze. Potrzeba jeszcze potwierdzenia.
teraz jest szansa, ze zacznie powoli rosnąć: 1. Wycena spółki jest śmiesznie niska. 2. Ci którzy mieli się pozbyć akcji to już ich nie mają. 3. Można teraz kupować i uśredniać cenę akcji. 4. Branża ma przed sobą perspektywy. 5. Na każdej spółce w pewnym okresie następuje silne odbicie.