Kiedy Rafako było po 1zl to pbg po 5 gr teraz Rafako jest po 1.90 zł czyli pbg już powinno być na 10 gr chociażby z tego powodu że pakiet akcji wzrósł o raz tyle
Jak możesz wogole zadać tak banalne pytanie. Jak się może mieć kurs pbg do Rafako? A no bardzo prosta jedna chociażby sprawa. Pbg posiada pakiet akcji Rafako o który toczy się już wałka od lat xxxxx i jeszcze trochę i jeżeli wzrasta kurs Rafako to wzrasta wartość rynkowa akcji logiczne co? Czyli jak akcje Rafako SA droższe to pakiet akcji Rafako który posiada pbg też automatycznie staje się droższy? Czy nie tak? A jak pakiet Rafako staje się droższy to wzrasta wartość spółki pbg ? Czyli akcje pbg powinny też być więcej warte? Czy to takie trudne? Buhahaha czekam aż Rafako będzie latało po 10zl za akcję ... Będzie miło. Mogą się wszyscy zdziwić jak akcje pbg poszybują ...
Nie mam pojęcia jak oni to wykombinują. Może wzajemnie się powykupują, powymieniają akcjami obligacjami... to sprawa czysto techniczna. Jestem jednak przekonana, że do tego zmierza cały projekt.
Jak najbogatszy Polak bierze Rafako to czarno widzę przyszłość PBG.
Ps. No to teraz czekamy na nowych członków i nowy układ. Jak nie będzie odtajnia ugód (mam nadzieję że b.korzystnych dla PBG) to nasza społeczna idzie do piachu.
Tylko co na to SSP będące akcjonariuszami PBG?