Ponton - pomysl.
Spada - wiemy, masz racje.
Spójrz na obroty - ile tego jest?
Zastanów się dlaczego tak jest …
Jesteśmy teraz w punkcie ze z jednej strony nic się nie dzieje w spółce - brak espi, zatem można manipulować.
Spadło sporo - fakt.
Im bardziej kurs uda się zdołować tym bardziej niecierpliwi i niepewni wyskoczą … nawet ze strata.
Wiec udaje się kurs dołować nawet poniżej wspomnianego przeze mnie 3,5-3,6.
Ale najpóźniej przy wynikach moim zdaniem będzie ruch w górę bo korekta kiedyś się skończy …
I dlatego nie spadnie kurs mocno do 2 jak chce CE i do 3 jak chcesz Ty.
Oczywiście zdaje sobie sprawę ze jak sprzedales za 3,85 to fajnie będzie odkupić za 3.
Jak Ci się uda to pogratuluje.
Ale teraz odpuść lub pisz z sensem.
Lepiej się czujesz jak co dzień piszesz duperele które nic w zasadzie nie wnoszą?
Samsung - masz racje, podejście długoterminowe - Ok.
Tylko nie pisz zes wielki, bo tak to trochę zabrzmiało :)
A może się okazać ze jesteś jeden z tych mniejszych, a pamiętasz ze ostatni będą pierwszymi, a pierwsi …
Po co zarzucać innych ilościami i kwotami … bo co to mnie obchodzi ile Ty masz akcji, albo odwrotnie.
PS. Wiele spółek opartych tylko na obietnicy ostro spadło. Patrzcie na takie Ryvu... a tak się trzymało... teraz jednak liczy się konkret a nie obietnice...
~Pffffff2022-02-18 13:17IP 31.60.244.*
PS. Wiele spółek opartych tylko na obietnicy ostro spadło. Patrzcie na takie Ryvu... a tak się trzymało... teraz jednak liczy się konkret a nie obietnice...
Pfff a budowa fabryki magazynów energi na ktora dostalu juz zwolnienia podatkowe na ok 85 mln zł to dla Ciebie juz konkret czy jeszcze nie ?
Spółka oceniana negatywnie bo co? Konsekwentnie realizuje strategię? Posiada nowoczesną fabrykę okien? Realizuje kontrakty za setki milionów zł? Dywersyfikuje swoją działalność? Na jakim forum jest tak negatywnie oceniana napisz chętnie poczytam i oswiece gdzie popełniam błąd że spolke oceniam pozytywnie?
Nigdy tu nie pisałeś ;) A zaczęły się tu pojawiać ostatnio tak dziwne osoby/nicki, że zaczynam się zastanawiać dlaczego ... Oczywiście wszystkie te osoby widzą niski kurs lub się obawiają o niski kurs ... A może jest tak, że (nie obrażając Ciebie) zleciało się stado, bo jest warto i coś się za chwile będzie działo??? No nie wiem - tylko się zastanawiam ;)
Personalnie do Ciebie Pffffff nic nie mam i zrobisz jak uważasz. Ja swój pogląd zaprezentowałem i dalej dopatruje się zachowań kursu i wkoło kursu COMPR
Dino nic nie obiecuje a jest wyceniane przy c/z prawie 40.
Lepiej nic nie obiecywać. Robić swoje a ewentualne nowe biznesy będą tylko skalować spółkę. A tak dziś compremum jest wyceniane na c/z ok. 5. Będąc na samym początku rozwoju holdingu.
Kto ma akcje oddać niech odda po 3.5 zł. Za 2 lata na lokacie czy innych obligacjach będzie plus 10 %.
Zobaczymy ile będzie tu. Po uruchomieniu fabryki baterii, wirtualnej elektrowni. Nawet pomijam pozostałe biznesy typu naprawa w kolejnictwie, deweloperską, okna itp. To za 2-3 lata będzie margines w zyskach.
Pisałem, ale pod inną ksywą. Tylko czemu moderator kasuje wpisy, w których nic takiego nie było? Żenada. Dlatego tutaj nic się nie da napisać i zaglądam tu rzadko, bo zawsze coś jest nie tak. Rzetelnych informacji o ryzykach też nie uświadczysz.
Z dwóch portali płatncyh, na których jestem na jednym jest spółka oceniana negatywnie (właśnie za te obietnice, które nie wiadomo, czy zostaną zrealizowane, gdy jest tyle spółek, w których na pewno zyski wzrosną i w te trzeba się pakować), na drugim neutralnie.
I dlatego próbuję przeanalizować, jak te ryzyka mogą wyjść. Ale to jest ciężkie do analizy, bo nie wiadomo, czego się trzymać i co będzie sukcesem, a przy czym inwestorzy będą wychodzić. Nie wiem, jak wy, ale ja to muszę wiedzieć dla każdej spółki i poświęcam co jakiś czas parę ładnych godzin, żeby dowiedzieć się, co się dzieje, czy coś idzie nie tak itp.