• Kupujecie ponizej 30? Autor: ~Rocky [89.64.36.*]
    Kto dobiera?
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~krowa [31.183.129.*]
    ja czekam, jeszcze nie wiem na co, ale czekam...
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~antyjareczek [188.252.0.*]
    Kupuję. Im ewentualna wojna mocno bnie zaszkodzi, a wielu sprzedaja na zasadzie owczego pędu
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~helpi [5.173.105.*]
    jutrzejszy dzień będzie bardzo ważny. Pisałem, że poniżej 30 nie zobaczymy.
    Ale jak to się mówi, "w życiu tylko są 2 pewne rzeczy" ... Myliłem się, choć 29.60
    nie jest jakimś znaczącym ruchem z 2 z przodu. Jutrzejsza świeca tygodniowa
    albo wyciągnie kurs, albo konsekwencje będą o wiele większe - poniżej ceny IPO.

Napiszę Wam tak - wiem, że nic nie wiem. Polska giełda, a NC w szczególności
    robi takie zwroty, że to wymyka się wszelkim ramom logiki. @bialoczerwony swego
    czasu pisał, że jak będą wyniki to będzie i kurs. I co? I kicha. Wyniki są poprawiane,
    i to nie o jakiś tam procenty. To Mega-wzrosty, Mega-wyniki. A na koniec ... Kicha-Marycha.

Trochę się wyżaliłem, ale niech tam. Człowiek cały czas się uczy. Tylko czy polska giełda
    a NC w szczególności to dobry organizm do nauki ?
    ... i dopiszę, obrót i transakcje nie wskazują w ogóle na dużych inwestorów i ich wyprzedaż w związku z ew. działaniami wojennymi,
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~Krowa [37.225.16.*]
    Przy tym popycie więksi nie są w stanie sprzedać swoich akcji bez poważnego uwalenia kursu... poki temat wojny na wschodzie wisi w powietrzu... to sie tu nic nie zmieni... choć jak wiemy, ukraina nie jest ważnym rynkiem dla answeara... ale jesli wojna wybuchnie... to kurs poleci bez dwoch zdań, jak caly wig... a czy gielda jest nasza dobra do nauki? Na pewno do wyrabiania w sobie cierpliwości....
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~cierpliwyzprzymusu [89.64.34.*]
    chyba już tylko tym się można pocieszać ,że za około rok ma być poszukiwany inwestor strategiczny jak pamiętam. wszystkie inne racjonalne przesłanki typu świetne wyniki , dobre perspektywy zostały już przez rynek obalone . ciekawe tylko czemu bankier nie pisał o tej ostatniej rekomendacji kupuj z cena docelową ponad 50 . może to by spowodowało ,że kurs pozostałby z 3 z przodu .ale to tylko gdybanie
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~Zibi [31.61.167.*]
    Klimat na wszystkim jest marny .to dziwi mnie to gęganie.ja wczoraj kupilem
    czy dobrze zrobiłeś, okaże się za jakiś czas... a czemu gęganie... mija rok, a papier gdzie jest każdy wie...
    nie chce się "pastwić" nad dzisiejszym kursem - dno dna - ale jeśli na koniec dnia kurs się nie wyciągnie,
    to cena IPO nie będzie abstrakcją. A wszystko przez marne obroty -> czytaj : pożywka dla "swojskiej" spekulacji.
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~JanK [217.28.154.*]
    Właśnie pakiecik po 29.5 wpadł.
    Zastanawiam się, kto sprzedaje?
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~krowa [195.42.249.*]
    nie mam pojecia, kto to sprzedaje, bo wielu, który by tu zarobili nie ma... pewnie wywalają Ci, którzy liczą na to, że będzie niżej... ale ogólnie padaka... allegro nie lepsze... nastroje wszędzie fatalne
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~Gracz [193.0.242.*]
    Obstawiam, że to jakieś TFI wywala bo batony kładzie nie małe na S.
    Pytanie tylko ile jeszcze ma papieru do wywalenia.
    Pozytywne jest to, że na tych poziomach już sie zaczyna pojawiać popyt.
    Trzeba obserwować. Ukraina chyba nie bedzie juz miala az takiego wplywu no chyba ze wejda tam na całego
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~prosie358 [80.51.136.*]
    Cierpliwości kochani. Spółka jest b. dobra. Z każdym kwartałem nowe ryni będą dokładać nową cegiełkę. Sam chyba ślubne jeszcze choć pakiet jak na moje warunki mam niemały.
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~prosie358 [80.51.136.*]
    Nowe rynki*
    Skubnę*
    Warren Buffet, wiadomo kto to, radzi, aby Nie bać się, i kupować kiedy krew się leje. Czy tutaj krew się leje, czy dopiero sączy? Oto jest pytanie
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    @helpi
    Wywołałeś mnie do tablicy w poście. Także wiem, ze nic nie wiem.... Dlatego więcej nie prognozuję. Sypią papier ile wlezie co widać na AD. Niepojęte!

Jeśli to Aviva wywala to jeszcze sporo mają tego.... https://stooq.pl/q/h/?s=anr We wrześniu zeszli poniżej 5% i mieli 4,98% a na koniec roku mieli już poniżej 3,5%... Sypią dalej bez względu na cenę? Ja na razie poza pokładem większym kapitałem choć już powoli zaczynam odkupować papier!
    Patrząc od strony AT, tj. dokładnie wykresu tygodniowego, liniowego (po zamknięciach), to jesteśmy w Szczycie (czyli szorujemy po dnie ceny) fali C korekty ABC wg TFE (teorii Fall Elliotta). Tzn. korekta ABC ( od ok. lutego 2021) ma postać falową 3-3-5 (3 fale, 3 fale i kończymy teraz 5 falami).

Tyle moja teoria. Zobaczymy co na to praktyka. Obroty śmieszne.
    1.Jeśli Rosja wkroczy do Ukrainy będzie niżej.
    2.Jeśli nie to może być dołek.
    Dlatego powoli wracam na pokład, ale nie za cały dotychczasowy cash bo jednak pkt.1
    W cenie. Poza tym. Już dawno wkroczyła. W 2014.

Dla mnie i tak bez znaczenia, bo najmocniej siedzę
    i tak w USD.
    Czas pokaże. Mamy trochę TFI jeśli ludzie będą wycofywać środki te będą sypać bez zmrużenia oka!
    troszkę dobrałem na rachunek IKZE...zobczymy co to będzie... ale raczej zbliżamy sie do przesilenia
    Też dziś trochę skubnąłem...
  • Re: Kupujecie ponizej 30? Autor: ~Rocky [89.64.36.*]
    Ja tez. Ale sumarycznie jestem - 5000 zl. Mam nadzieje ze to dno i bedzie mocniejsze odbicie za chwile
[x]
ANSWEAR -1,43% 17,92 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.