Ktoś sprzedaje, to ktoś kupuje. Śmieszy mnie teza cwanego/naiwnego gracza o ratowaniu resztek kapitału. Wg mnie najzwyczajniej zawiedzeni, niecierpliwi, naiwni prawie nowobogaccy odchodzą. Doskonale rozumiem kupujących, że chcą jak najtaniej kupić. Mam nadzieję, że to drobnica jest skupowana przez grubsze portfele, że to odleszczanie. Byłoby to bardzo zdrowe dla przyszłych notowań Moonlita. Polecam obejrzenie poniższego materiału o intrygującym tytule: Kit czy hit? Prowadzi nasz rodzimy influencer i modelarz w jednej osobie, Wujek Bohun. Facet ma sporą oglądalność i obiektywnie testuje, co jego widzowie sobie życzą i składkowo finansują mu w tym celu. https://www.youtube.com/watch?v=_5CIXt1cqKU
zawsze chodzi o to, żeby taniej kupić - nie ważne miejsce ,ani zysk - przy tak małej firmie ( kilkuosobowej ) tylko sternik zna przyszłość , całe gadanie o perspektywach rozwoju i strategiach nie ma sensu i napewno nikt z tu obecnych nie ma pojęcia jaki jest cel ... szkoda czasu na pisanie/czytanie mądrości
Tzn. co się spełniło/nia? Co za dyrdymały po 1,5 tygodniu od premiery i po pierwszym raporcie sprzedażowym po 6 dniach od niej. Żeby ujrzeć jakieś rysujące się zwiastowanie, potrzeba w mojej ocenie min. z pół roku i chciałbym ujrzeć 2-3 kolejne kwartalne raporty finansowe z 2022 r.
Ależ się tu spekuły namnożyło. Zwracam uwagę na równiutkie pakieciki w obu arkuszach zleceń i arkuszu transakcji. https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-mlt,wId,29107,tab,przebieg-sesji
Ktoś popuścił , a ktoś przytulił , akcjonariuszu ja tam spekułą żadną nie jestem , ale jak dają po taniości to '' trza '' brać , no i wziąłem dzisiaj . Dzięki
Zrozumiałe! Czemu płacić drożej skoro nadarza się okazja kupić taniej? Parokrotnie odnosiłem się do tego, że podejrzewam, iż papier cierpliwie jest przejmowany. Mam poczucie, że widząc te prospadkowe gierki, popyt jest inteligentnie wycofany i zbiera okazyjnie. Papier sprzedany jest automatycznie papierem przejętym i mam tylko nadzieję, że zbierają cierpliwi więksi od zniecierpliwionych/zdegustowanych mniejszych. W tamtym jednak wpisie odniosłem się do konkretnej sytuacji w danym momencie zaobserwowanej we wszystkich trzech arkuszach (K,S i transakcji) i w tym momencie tak ją nazwałem wedle własnej opinii.
akcjonariusz Ty to ciagle i nie ustannie kupujesz taniej zadaje sie od poziomu 5złotych, lekko liczać to grubo musisz miec już papiera w portfelu jest nie kłamiesz z tymi zakupami, przypominam ze po przekroczeniu progu 5% wypada sie ujawnic
Jak to czytam, to dochodzę do wniosku, że piszesz już po pijaku. Bez składu i ładu. Mieszasz, bredzisz...uszy bolą, jak się to coś czyta. Zamiast wypisywać brednie na mój temat, lepiej pochwal się jak prezentuje się twoje odleszczanie Moonlita?