Poznaliśmy tylko niektóre dane a tu taki popłoch. Zysk netto za IV kw to jednak 17 930 mln dobry zysk, może nie super ale też nie jest źle. Popatrzcie na inne spółki których wartość akcji jest wyższa a gdzie im do takich zysków. GPW rządzą marzenia a nie realia.
Panowie jeśli chodzi o wycenę moich aktywów z racji ogromnego zaangażowania w MFO dostałem niezły wpie…ol.
Natomiast otoczenie w IV kw było dla MFO najgorsze w ciągu roku a powtórzyli wynik z I kw 2021 r.
Liczyłem na lepszy wynik w kontekście mojej wyceny docelowej.
Obecna kapitalizacja spółki to dla mnie totalne kuriozum i w zasadzie zamiast wyrywać włosy których mam jeszcze dużo to automatycznie przeskoczyłem na etap ze śmieje się sam do siebie.
Idealny dzień do przeczyszczenia akcjonariatu.
Prosze tez nie rozpowiadać bzdur typu zarząd ubrał akcjonariuszy bo to nie jest spółka dla idio..ów.
Niestety na zyski MFO to obecnie niewielki wpływ ma sam zarząd, a bardziej cena stali. Jeżeli kupią na górce czego nie są w stanie przewidzieć - to mogą cały kwartał zasuwać na III zmiany i nawet wyjść na minus. Zyskali ogromne pieniądze na zwyżce cen stali i efekcie FIFO, ale działa to tak samo w drugą stronę. W tym momencie ważniejsze jest w kontekście przyszłości jak rozdysponują nadwyżkę finansową do dalszego rozwoju, ale trzeba sobie szczerze powiedzieć, że zarobki na poziomie 60 mln zł w kwartał już nie wrócą.
Niestety ale trzyd może mieć rację , ale te zakupy zarządu jeszcze jeszcze przedwczoraj nieźle mnie zaślepiły , nie spodziewali się zjazdu po takich wynikach i nie mogli kupić taniej? Czy nie znali wyników ? Jak dla mnie ubrali w tym mnie.
Nikt nikogo nie ubrał. Rynek oczekiwał 60 mln zł zysku i kurs byłby na zero bo nie było progresu.
Kapitały własne przekroczyły kapitalizację i to nie za sprawą aktywów trwałych tylko obrotowych.
Spójrzcie na kapitalizacje, 297 mln zł, kolejne kwartały powinny być niegorsze niż IV kwartał 2021 r.
Ile według Was rocznie powinna zarabiać spółka żeby była wyceniana na 300 mln zł ??? Przypadek MFO pokazuje ze chyba regularnie 150 mln zł.
Płynność na naszej giełdzie jest tak tragiczna, że można zrobić z kursem co się chce i niestety wielokrotnie przekonałem się, że lepiej grać niż inwestować. Natomiast dostrzegam ogromną wartość i potencjał MFO, jestem pewien, że w tym roku zobaczymy nowe ATH.
Dnia 2022-02-16 o godz. 06:13 ~Piccoloolo napisał(a): > Niestety ale trzyd może mieć rację , ale te zakupy zarządu jeszcze jeszcze przedwczoraj nieźle mnie zaślepiły , nie spodziewali się zjazdu po takich wynikach i nie mogli kupić taniej? Czy nie znali wyników ? Jak dla mnie ubrali w tym mnie.
moim zdaniem wyniki poznali przynajmniej w zarysie jakieś 3 tygodnie temu i wtedy zaczęło się wywalanie, jak cena spadła to zaczęło się kupowanie przez zarząd, kupili niewiele a ktoś sprzedał dużo z ukrytych zleceń, wygląda to kiepsko, ciekawe czy teraz jak cena spadła będą kupować korzystając z okazji?
Dokładnie. Technika mówi sama za siebie. Gość na blogu miesiąc temu wyznaczył szczyt techniczny na MFO. Naprawdę warto go śledzić bo ma wiedzę. Inne spółki też już w trendach spadkowych a na bankierze kupują bo okazja jak spadnie. Buhahaha.
Ciekawy jest kurs MFO biorąc pod uwagę rekomendację Trigon - rekomendacja KUPUJ z wyceną 78 PLN i prognoz na rok 2021, które zostały przez spółkę znacznie przekroczone w górę.
Ciekawe czy lub kiedy rynek będzie wiedział.
Dla mnie obecna kapitalizacja to totalna abstrakcja.
Lata temu podobna sytuacje przeżywałem na Rainbow Tours, wytrzymałem, wytrzymam i tutaj.
Dla mnie w tej chwili, nawet przy słabszym wyniku za 4q21 jest to jedna z ledwie 2-3 spółek, których jestem niemal pewien. Nawet jeśli te słabsze wyniki mają się ciągnąć w kolejnych kwartałach to i tak 60-70 mln zysku przy kapitalizacji 300 mln to zdecydowane niedowartościowanie. Powinno być x2. Polecam jeszcze Hortico - tam podobny poziom niedowartościowania, jeśli przyjąć jeszcze jeden bonus na 2022 (sprzedaż działki), o którym mało kto wie.