minimum 2 lata niestety nie ma info ze spółki jak postępuje działanie, więc nie wiadomo kiedy ruszą, czy może już ruszyli z projektowaniem i sprawami urzędowymi
Czyli pod kątem tej fabryki czekają nas kwartały z wysokimi kosztami inwestycji ale bez przychodów. A wiesz jaki jest całkowity koszt wybudowania tej fabryki oraz jak Pozbud dzieli się udziałami i kosztami z Durapower i Elmodis? Ewentualnie będę wdzięczny za link do artykułu, który to wyjaśnia bo szukam a nie widzę
Dnia 2022-02-15 o godz. 10:16 ~samu napisał(a): > Wie ktoś na kiedy jest zaplanowane uruchomienie produkcji magazynów energii przez pozbud? To jest bardziej rok, dwa, trzy?
Niestety spółka nie dzieli się szczegółami. Z doświadczenia mogę Ci napisać że tego typu obiekty magazynowe powstają w kilka miesięcy, natomiast trzeba tutaj doliczyć jeszcze kwestie zgód, pozwoleń i projektowania. Mam nadzieję że dostaniemy jako akcjonariusze więcej informacji na temat tego projektu bo dla mnie to jest on kluczowy. Generalnie w SSE wiele rzeczy idzie ,,sprawniej;; więc licze na jakąś miłą niespodziankę i możliwe najszybsze otworzenie fabryki.
Dnia 2022-02-15 o godz. 16:39 ~Idolek napisał(a): > Pisalem już wcześniej. Ponton stał się takim sfrustrowanym forumowym błaznem. Szkoda że sam tego nie dostrzega. Hehe…
Ależ nie .. teraz to jego strategia ....wiadomo że sprzedał... wiadomo że chce jak najtaniej odkupić.... teraz wspólnie z CE będzie wypisywać jaka ta spółka jest zła ... żeby ją jak najtaniej kupić... wtedy gdy odkupi Ponton przejdzie metamorfozę a spółka będzie już dobra :)). Ponton sądzi że razem z CE kogoś tu przestraszą bardziej niż "teoretyczna wojna na Ukrainie" i dzięki temu będzie mógł odkupić po upragnione 3 zł :))
Cześć samu. Czy to ty samuL?
Jakiś czas temu szukałem ile może wynieść koszt takiej fabryki a i oni czyli Pozbud napisali, że to koszt bodaj 180-220 mln zł. Tego rzędu.
Jeśli Singapur partycypowałby
50‰ - 50‰ to Pozbud, no już compremum potrzebuje 90-110 mln zł.
I teraz najlepsze. Chyba miesiąc - dwa temu pozbud wycenia tj. aktualizuje WK dla fabryki okien - Słonawy na ok. 90 mln zł.
Sądzę, że nie przypadkowo. Wydaje mi się, że fabryka pójdzie na sprzedaż a to by oznaczało, że pozbud miałby całą kasę na fabrykę.
Oczywiście to moje przypuszczenie, ale po co aktualizowali WK dla Słonawy? No chyba nie dla zabawy.
Jeśli padnie info o sprzedaży Słonawy i przeznaczeniu kasy na budowę to ok. roku do ruszenia produkcji.
Teraz moim zdaniem jest czas na akumulacje.
Jak ma byle patałach wchodzić w compremum to lepiej niech przeczyta pontona czy innego ce i niech nie kupuje. Po co taki element w akcjonariacie. Wolę silny akcjonariat, świadomy. Niż byle przypadkowego inwestorka , który pod wpływem byle wpisu kupuje czy sprzedaje. Byle ponton napisze, że leci na 3 zł i co taki zrobi ? odda po 3,5 zł , bo ponton powiedział , że będzie 3 zł. Po co mi tacy akcjonariusze.