• 0.5 mln straty Autor: ~inż_Mic [77.87.0.*]
    Niestety koszty rosną nieproporcjonalnie do przychodu. Na co poszło 1.5 mln ? Jednorazowo dla Games workshop ? Macie jakieś pomysły?
  • Re: 0.5 mln straty Autor: ~Zaq [213.172.180.*]
    No to nasz wegielek zamiast w diament to sie w koks przeobrazil...
  • Re: 0.5 mln straty Autor: ~inż_Mic [77.87.0.*]
    Spokojnie będzie dobrze. Na pocieszenie Dark Times dzisiaj na pierwszej stronie bestsellerów https://ibb.co/8cL6mhV.
  • Re: 0.5 mln straty Autor: ~Wu [185.112.126.*]
    2 ciekawe rzeczy w raporcie:
    -znaczny wzrost kosztów na wynagrodzenia oraz zakup sprzętu
    -struktura zatrudnienia w Carbonie i Iron: etaty+umowy zlecenia = 66 osób.
    Zakładając udział osób "administracyjnych" na poziomie 15% to mamy ok 55 osób które zajmują się produkcją.
    Poprawcie jak źle myślę.
  • Co ty piszesz? Autor: ~Crb [31.60.121.*]
    Czy my patrzymy na ten sam raport??? Gdzie pol miliona straty? Zysk zarok dwa razy wyzszy niz analogicznie
  • Re: Co ty piszesz? Autor: czohracz [94.172.154.*]
    nie czepiaj się, tylko wystawiaj to zlecenie na sprzedaź PKC wszystkiego co masz, bo wzrost przychodów o 59% wygląda bardzo nieciekawie ! Na szczęście obstawiam, że autor posta zlituje się i odkupi te akcje, chociaż na pewno to mu się nie opłaci w przyszłości, bo POWTARZAM perspektywy są kiepskie. Kto to widział żeby spółka rosła 59% rdr ...
  • Re: Co ty piszesz? Autor: ~Kubek [89.200.40.*]
    Pfff śmiechłem...dobre
  • Re: 0.5 mln straty Autor: ~Krzysztof [46.174.3.*]
    Gdzie w raporcie masz stratę na poziomie 0.50ml.zł netto? § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Kodeks karny art.286.
  • Re: 0.5 mln straty Autor: ~inz_Mic [31.0.47.*]
    Wpis jest zgodny z prawdą. Strona 21 raportu kwartalnego
  • Re: 0.5 mln straty Autor: ~Crb [31.60.72.*]
    Na str 24 masz przeplywy srodkow pienieznych. To nie jest rachunek wynikow!
    Manipulujesz bo podajesz starte kwartalna na sprzedazy a nie zysk/strate w rachunku wynikow.
    Ile jest zysku (wynik netto po podatku dla ulatwienia podpowiem) za 4 kw? Ile jest zysku za caly 2021? No podziel sie ta informacja
  • Re: 0.5 mln straty Autor: ~inż_Mic [185.39.163.*]
    Mój wpis dotyczył straty za sprzedaży odnotowanej w skonsolidowanym rachunku zysków i strat za okres 01.10.2021 do 31.12.2021
    Fajnie a tytul mowi strata. Zapomniales dodac reszte czyli czysta manipulacja. Nikt nie czyta w myslach wiec ewidentnie wprowadziles w blad. Za wolno akumulacja idzie? Przyjdzie taki dzien ze tylko kurz bedzie i pendolino odjedzie
  • Re: 0.5 mln straty Autor: ~inż_Mic [185.39.163.*]
    Wszystkie informacje są podane w raporcie kwartalnym. Proszę się zapoznać samodzielnie. Zwróciłem uwagę na stratę ze sprzedaży bo jest kluczowa w mojej ocenie.
    Kolego to czytaj od gory swojego posta i pokaz gdzie napisales k stracie na sprzedazy. Juz sie tyleczek pali bo wprowadziles w blad i ktos moze sie wkurzyc i beda konsekwencje..?
[x]
CARBONSTU -1,59% 6,20 2025-09-19 14:12:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.