trzeba akcjonariatowi oddać.....że panikarzy troszkę mamy:) tracimy tyle co np Asbis...tą spółkę jednak bardziej dotykają ryzyka ew konfliktu zbrojnego.
Dnia 2022-02-14 o godz. 15:28 ~Ponton napisał(a): > Jesteście fenomenalni, za chwile bedzie 3 siła w akcjonariacie:) ciagle dobieracie
Dzisiaj jakaś cenzura na forum....drugi post nie wyświetlony:) :) czyli nie można zarzucać komuś schizofrenii:) Ponton o czym piszesz....? Przyznam że wątek który sam stworzyłeś zaczyna być troszkę absurdalny....:):)
Jeżeli sprzedał to przestanie w końcu pisać:)....ale stawiam że jednak siedzi dalej:)Ogolnie giełda teraz wygląda słabo, ja się hibernuje :) na razie nic nowego nie wrzucam w GPW :)
KR ale ja dla kursu to byłem najmniejszym problem, potem byli grubsi którzy sypali z ukrycia więcej i dłużej
Ale zazdroszczę wam optymizmu pomimo spadku z 5.4 kibicuje wam gorąco
Dnia 2022-02-14 o godz. 19:06 ~Ponton napisał(a): > A jeszcze szacunek za trzymanie się założeń, że nawet jak poleciało 40%to i tak trzymam a nie jak B291sprzedal bo zarobił, Wy wierzycie i dobrze
Ponton nikt Ci tu nie zarzuca że sprzedając zaniżyłeś kurs ależ skąd !! Masz prawo kupować i sprzedawać jak chcesz :)) Ale dobrze wiedzieć po której stronie rynku jest piszący i jaką ma perspektywę.. Ty będziesz narzekać jeśli będziesz chciał odkupić.
Dla mnie to nie jest kwestia wiary po prostu widzimy obecne wyniki finansowe ze starych branż i widzimy działania które otwierają nowe perspektywy. A kurs ? Teraz ludzie boją się wojny .... więc kurs nie ma nic wspólnego z sytuacją gospodarczą w spółce.
Putin Polski nie zaatakuje. Nie ma w tym żadnego Biznesu a wiele do stracenia. Ukraina to dla sowietów ważny bufor i sowiety mają obawy, aby Ukraina nie weszła do NATO. Dlatego będą kozaków destabilizować przez kolejne lata, tak jak donbas. Polska to co innego. Jest w NATO, jest w UE i co ważne jest czołowym partnerem gospodarczym Niemiec. Tu chodzi o Ukrainę.
Dla nas jedyne niebezpiecznstwo to napływ setek tysięcy a może mln uchodźców. Dopóki to będą ludzie w wieku 20-50 lat to ok. Ponieważ pójdą do pracy...... ale jak będą napływać starsi to będzie to dla kraju obciążenie.
Na chwilę obecną wania pręży muskuł by się europa przestraszyła.
Ale Ponton jak kibcuhesz gorąco jak wcześniej pisałeś że czekasz na 3...chłopie ty sam sobie ciągle zaprzeczasz:) z jednym się mogę zgodzić że twoja sprzedasz nie wpłynęła na kurs:)
Za długo Ponton czekałeś na sprzedaż 3,6 to jest w mojej opinii aktualne lokalne minimum.
A teraz to tylko tzw strząśnięcie niecierpliwych i chwiejnych …
Teraz jest czas kupna i akumulacji. Co nie zmienia faktu ze nie będzie od razu 5zl.
Ale czas na sprzedaż jest zły, co potwierdza regule.
Jednak cieszy mnie fakt ze uwolniła się od hahahihi trójcy KIZ bo bywalo to niesmaczne …