• Wykup Autor: ~henryk [93.175.91.*]
    I jak nie lubić żydów ,tak się starają dzieleniem z akcjonariuszami. Wykupili za grosze ,dali dywidendę i wykup za szaloną sumę 2,51 zł. Szacunek dla prezesów spółki.
  • Odp Autor: ~Marcin [83.28.246.*]
    To znaczy że jakby to byli Polacy to by było lepiej czy gorzej?
  • Re: Odp Autor: ~Marcin [83.28.246.*]
    I gdzie ta dywidenda? Tobie dali?
  • Re: Odp Autor: ~henryk [93.175.91.*]
    Napisałem przewrotnie. Nie dali a swoją drogą gdyby byli Polacy to co innego.
  • Re: Odp Autor: ~Hehehe [79.191.76.*]
    Dnia 2022-02-14 o godz. 10:04 ~henryk napisał(a):
    > Napisałem przewrotnie. Nie dali a swoją drogą gdyby byli Polacy to co innego.

Żałosne
  • Re: Odp Autor: ~henryk [93.175.91.*]
    Jak dla kogo.
  • Re: Odp Autor: ~isra_eli [91.192.197.*]
    Nieważne. Skupcie się na istocie problemu, nie na rozważaniu sympatii narodowościowych. Pora rozmawiać z kancelarią prawną. Ja mam 60 tys. papierów.
  • Re: Odp Autor: ~Hehehe [79.191.76.*]
    Prawo jest, jakie jest.
    Mogą to zrobić i zrobią, bo to zgodne z prawem.
    Tu jest już pozamiatane.
  • Re: Odp Autor: ~isra_eli [91.192.197.*]
    Rozumiem, że nigdy nie uczestniczyłeś w przymusowym wykupie?
    Sam wykup mają prawo zrobić, kwestią otwartą pozostaje cena wykupu. I tu pole do popisu dla stosownej kancelarii.
  • Re: Odp Autor: ~Marcin [83.28.246.*]
    Taką sobie wybraliśmy wladze - niezmiernie patriotyczna i rozmodlona i w efekcie więcej z tej giełdy ucieka, niż na nią wchodzi. Ale oczywiście najłatwiej zgodnie z polską tradycja zwalac na "onych"
    Ja kupowałem stednio po 1.10. Połowę sprzedalem na stracie, ze strachu, jak spadlo do 80 gr. Na drugiej połowie zarobiłem konkretnie.
    Ten wykup musiała zatwierdzić KNF z tego co wiem. Czyli podstawy prawne są.
    Ale jak uważacie ze da się wydusić więcej to jestem za.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wykup Autor: ~isra_eli [82.177.110.*]
    Już 4 osoby zgłosiły się do kancelarii Capitalis. Im nas więcej tym lepiej. Jeżeli nie satysfakcjonuje Was 2,51 zł dołączcie.
  • Re: Wykup Autor: ~klawisz [83.28.228.*]
    Dowiedziałem się, że dość długo trwa taki proces. Ale co się odwlecze to nie uciecze.

• Re: Wykup Autor: ~isra_eli [82.177.110.*]
    To prawda, że trwa to długo. Biorę już udział w sporze w spółce niepublicznej, w pierwszym roku wycena akcji wzrosła x2, po moim wniosku o nowego biegłego jest x10. Tu nie oczekuję aż takich wyników, ale uważam, że warto wyciągnąć więcej niż dają w pierwszym podejściu.
  • Re: Wykup Autor: ~aktor [217.17.45.*]
    Ile można wygrać? Jeśli dobrze rozumiem, to jest tak: dali 2,51 zł a wartość godziwa np. 4,51, to powinni dopłacić 2 złote czy tak?
  • Re: Wykup Autor: ~isra_eli [91.192.197.*]
    Jutro jest data rozliczenia. Każdemu na konto przeleją po kursie 2,51. Nie wiadomo ile można wygrać, bo nie wiadomo ile wynosi wartość godziwa. W Niemczech, gdzie prawo akcjonariuszy mniejszościowych do podważenia ceny przymusowego wykupu jest masowo stosowane, ceny godziwe są średnio 40% powyżej kwoty oferowanej w wykupie. Kancelaria stwierdziła, że według ich oceny 2,51 jest ceną zaniżoną.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.85.10.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.108.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.85.11.*]
[x]
RONSON -0,81% 2,46 2022-02-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać