Szukam mojego doradcy ~mario z forum, który zalecał mi ustawić się po 1.9 PLN a teraz sprzedawać.
Chciałem podpytać go czy to nadal aktualne. On był taki mądry i rzeczowy. Co prawda nazywał mnie pierdzoszkiem, ale wiem, że to z sympatii i chciał dla mnie dobrze :
Dnia 2022-02-11 o godz. 20:02 ~Wanda napisał(a): > tu duzo takich bylo min fizol tez najmadrzejszy z calej wsi
... fizol był, jest, i jeszcze długo tu będzie. Bo wierzy w papier. Nie wyskakuje z niego jak londyńska chwiejna pipa. Jaka szkoda, że ludzie którzy nigdy nie nauczą się czytać ze zrozumieniem, biorą się za pisanie :-(. Kompromituj się dalej, bo przecież jakoś musisz odreagować dniówkę na zmywaku ...
fizolku prawie 200k papiera puszczone za 3.3 i teraz odkupilam 250k w okolicach 2.5,i jeszcze zostalo policz sam jesli potrafisz bo ja zarabiam a ty placzesz
Jeżeli TDJ ujawnił wszystko co skupił to jeszcze sporo im brakuje, a to znaczy że mają apetyt i pieniądze. Automaty nie wystygły. Ale na pewno idziemy w dobrą stronę
Konflikt jedynie podbije ceny surowców w tym węgla. W początkowej fazie może być panika. Nie zapominajmy jednak że papier jest mocno wytrzepany z drobnych graczy i mocno wykupiony. Pesymistyczny scenariusz to sternik zchodzi poniżej wsparcia 2,5 (jest wojna) gdzie trzeba się liczyć że cena zrobi się atrakcyjna dla ulicy a to już dodatkowe miesiące konsolidacji i kiszenia. Optymistyczny to konsolidacja na obecnym poziomie, odleszczenie ulicy która kupowała poniżej obecnej ceny i agresywne skupowanie do danego poziomu. Dodatkowo wpadają np info o kontraktach na wiatraki czy wejście w farmę wiatrową i mamy euforię czyli $. Czas pokaże osobiście chciałbym dokupić poniżej 2,6 jak nie spadnie to więcej nie kupię.
Dobre podejście. Uważam że wojna jest nieunikniona, ale pracując na granicy z UA wiem że nikomu ze stron nie chce się walczyć i pewnie potrwa krótko. Na pewno wstrząśnie cenami surowców. Ropa ,węgiel , gaz i energia elekt nie stanieją a giełdy szybko zdyskontują konflikt. Co do Famura to proszę zważyć że cena praktycznie stoi od prawie roku, a przez ostatnie m-ce zakumulowano niewiele w porównaniu do obrotów