• pytania do Prezesa Autor: ~ad [85.14.122.*]
    Jak Zarząd ocenia realizację planów rozwoju spółki wskazane w raporcie bieżącym nr 51/2020
    1.       Czy i kiedy planowana jest budowa farm PV, która była celem na 2021 rok.
    2.       Czy celem spółki jest wejście na rynek główny GPW. Jak spółka pragnie osiągnąć ten cel w 2020 roku? Czy planowana jest emisja akcji.
    3.       Czy w roku 2022 uda się zakończyć projekt deweloperski „Dolina Dramy”

Dolina Dramy
    1.       W jednym z wywiadów prezes wspomniał o sprzedaży 3 domów. Czy sprzedaż ta została ujęta w raportach za 2021 rok, a jeżeli nie to dlaczego nie?
    2.       Osiedle będzie wyposażone w oczyszczalnię ścieków. Na jakim etapie jest jej budowa?
    3.       Czy w dobie rosnących stóp procentowych nie warto trzymać nadwyżek w formie lokaty?

Wynagrodzenia
    Wartość wynagrodzeń w okresie 2021Q3  wyniosła 1 341 949,96 zl w stosunku do 738 794,43 zł w 2020Q3. Wartość wynagrodzeń w okresie 2021Q4  wyniosła 1 241 977,82 zł w stosunku do 693 279,41 zł w 2020Q4.
    Z czego wynika tak znaczący wzrost kosztów wynagrodzeń r/r?

Dywidenda
    Czy Zarząd rozważa dywidendę za 2021 w formie dywidendowego skupu akcji?
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~ad [89.64.63.*]
    Dodatkowe pytanie - po co Ekopol robił zapas paliwa, skoro cena paliwa nie ma wpływu na wyniki Ekopolu? (słowa Prezesa)
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~Ja [37.47.153.*]
    Obstawiam, że kasa wychodzi ze spółki bokiem, częściowo pewnie poprzez koszty wynagrodzeń, do tego firma jest totalnie Januszowa
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~AndrzejZ [195.14.27.*]
    Sam jesteś januszowy i widać, że nie masz pojęcia o biznesie. Jeśli paliwa, których używam w ramach prowadzonej działalności są dla mnie kosztem to chyba logiczne, że chcę by ten koszt był jak najniższy? Jak powiada Pismo: po owocach ich poznacie.. Dlatego zaufaj zarządowi, wie co robi.
    To ile oni tego paliwa zużyją i do czego? Otwórz oczy i ogarnij się.
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~kermit [162.210.194.*]
    Wynagrodzenia wzorsy bo zalegle zamowiania byly robione i byl znaczny przemial ale to wrocilo juz do normy .
    Wynagrodzenia placone podstawa plus premia od przerobow stad wzrost. Przez kilka miesiecy to trwalo ,niektorzy mieli x2 lub wiecej wynagrodzenia mowili pracownicy na fb....
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~Ja [77.65.86.*]
    A ty chyba nie ogarniasz zasad księgowości i czegoś takiego jak moment powstania kosztu, czy różnicy między nabyciem a kosztem buraku : )
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~Tomek [193.150.42.*]
    Szkoda , ze nie ma opcji takich kretynów wywalać z forum :(

T,
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~Karol [89.64.63.*]
    Mam nadzieje, że Prezes będzie mógł w najbliższym czasie szczerze odpowiedzieć na te pytania
    Ja również. Jak widać po fatalnych wynikach i niejasnej sytuacji w spółce, jakoś nie słychać by Prezes miał znów udzielić jakiegoś wywiadu. Przypadek?
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~Tomek [193.150.42.*]
    W niejasnej sytuacji w spółce ? O czym Ty człowieku piszesz ?
    Jak nie masz nic konstruktywnego do napisania to może zamilcz .....
    Firma jest prowadzona wzorowo , ma wyniki , płaci dywidendę chodź nie musi .....
    A czy prezes czy zarząd musi z Tobą pisać na forum na bankierze ? nie sądzę .....

To ze Prezes się odezwał raz czy dwa razy to dla Ciebie zaszczyt a nie obowiązek Prezesa ....

Pozdrawiam

Warto też dodać pytanie o to ile akcji właściwie posiadają członkowie zarządu. Niestety ostatni raport nie przestawia rzetelnych danych.
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~Jony [185.234.91.*]
    Panie prezesie co dalej z ekopolem bo na notowaniach dramat jakieś pomysły
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~Mita [5.173.152.*]
    Prezes siedzi cicho jak mysz pod miotla
  • Re: pytania do Prezesa Autor: ~Jaro [83.11.24.*]
    Masakra. Jak chcecie poważnie zadawać pytania to piszcie emaile albo jak macie ochote to się umówcie na spotkanie. Ekopol to nie spacex gdzie prezes komunikuje się przez tweety i memy.
    Oczywiście że prezes siedzi cicho, bo to jedyne co rozsądnego można zrobić czytając te wszystkie wasze wypowiedzi.
    Jeżeli kieruje wami realne pragnienie uzyskania komentarza prezesa na jakiekolwiek temat czy to osiedla czy zakupu paliwa to z pewnością istnieje lepszy sposób niż spam na bankierze, gdzie wypowiedzi i odpowiedzi nie są weryfikowane osobowo.
    Ponadto, kurs akcji czy nawet wolumen obrotu jaki jest każdy widzi, myślę że pan Andrzej Piecuch również i nie trzeba mu przypominać.
[x]
EKOPOL -7,19% 6,45 2025-11-14 15:21:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.