• Chwila przemyśleń !!! Autor: ~lmi [37.47.122.*]
    Dlaczego nie będzie spadać kurs:
    1.Dobre wyniki potwierdzają dobrą kondycję spółki i nie będzie emisji akcji.
    2. Możliwa dywidenda
    3. Sektor przyszłościowy w tym obsługa zbrojeniówki
    4. Niska c/z po raporcie za 4 kwartał ok. 5
    5. Niska kapitalizacja i zyski coraz większe.
    6. Fajny Zarząd i profesjonalna strona a raklama w postaci filmu o spółce najwyższa półka.

Jedynie 2 rzeczy mogą przemawiać na hamowanie kursu.
    1. Wysoki free float
    2. Spadające indeksy w tym NCindex.

Jestem jednak dobrej myśli bo spolka jest mała a takie najbardziej się rozwijają i dają największa stopę zwrotu z inwestycji.
  • Re: Chwila przemyśleń !!! Autor: ~lmi [37.47.122.*]
    Osobiście mam pakiet. Czekałem na domknięcie luki i się niedoczekalem. Dlatego zebrałem na wyższych poziomach. W tej chwili spokojnie czekam na rozwój wydarzeń jednak bez względu na kierunek kursu akcji nie sprzedaję.
  • Re: Chwila przemyśleń !!! Autor: ~www [77.254.77.*]
    tak z tą dywidendą to wyskoczyli jaja jakieś dopiero co zwiększyli przychody które i tak nie powalają zamast rozwój to dywidenda jak stara firma co już nie ma z kasa zrobić a wygrać 5 takich przetargów jak Kobylarnia i samo urosnie
    Dadzą z 30 proc. na dywidendę. Musza trochę zmotywować otoczenie do działania. Akcje napewno nie ma tylko Zarząd wiec muszą dbać o wszystkich.
    Zysk ładny wypracowali nie mów. Obroty jak na spolki NC bardzo dobre. Rentowność bardzo dobra. Wyglada ze to dopiero poczatek
    ja nie mówię o wynikach ale o rozwoju a nie przejadaniu na dywidendę tym bardziej ze raczkują i przychody są jakie są więcej przetargów wygranych i kasa sama się rozmnaża
  • Re: Chwila przemyśleń !!! Autor: ~jaaa [91.221.27.*]
    dziwne ze nikt nie chce nakarmić batona, baton juz usycha z pragnienia a nie ma chętnych na oddanie akcji. Pewnie bedzie plab B zaraz zrzuca kurs do 2,5-2,6 to zaczenie się panika i oddawanie akcji
    Najlepsze szkoły biznesu mówią ze dobra spolka płaci dywidendę. Może trochę za wcześnie ale lepiej jak płaci niż nie.
    na jakim etapie rozwoju spółki też mówią ?
    Napisałem ze za wcześnie ale przy takim free float uważam ze te info będzie tez trzymać kurs.Uważam jak tam dadzą pare groszy nic się nie stanie. A może jakiś inwestor już coś skupił i napiera. Może tez tak być. Spokojnie. Ja jestem spokojny.
    rentowność mają co najmniej 20 % zamiast 6,5 Kobylarnia wygrać 6 i razy sześć i idzie samo razy 10 beza dywidend
    Ja widzę ze Pani Prezes zależy na akcjonariacie. Dobrze jej z oczu patrzy. Znam się na ludziach. Trzeba patrzeć na wszystko.
[x]
ECO5TECH -8,12% 1,47 2025-11-14 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.