Ale to spokojnie. Reputacja JRH im nie zaszkodzi. To jest taki biznes, że idę o zakład, że już kręcą się koło nich duzi gracze chętni do przejęcia. Ale zgadzam się, że wycena jest skandalicznie niska przy takich wynikach, perspektywach i portfelu kontraktów. Jak ktoś nie umie czytać to niech sprzedaje teraz :)
"Zgodnie ze strategią, firma zamierza osiągnąć do końca 2022 r. wartość aktywów w portfelu inwestycyjnym na poziomie 3 mld zł, rozpocząć pierwsze inwestycje w spółki zagraniczne i globalne, a także, w latach 2021-2022, zainwestować 200-500 mln zł m.in. w projekty z obszaru Digital Business. Spółka rozpoczęła proces przenoszenia notowań z NewConnect na główny rynek GPW." Link: https://stooq.com/n/?f=1462922
- Jestem przekonany, że wszystkie firmy IT z portfela w tym KBJ będą mocno pompowane, tak jak kiedyś Columbus w erze oze. Teraz pora na IT i nowe technologie. Nie znamy tylko dnia ani godziny.
Ja bym nawet tego nie wiązał z JRH. Ta spółka jest już tu i teraz dobra. Już ma kontrakty, przychody, wyniki. To nie są rzeczy, które mogą się udać lub nie jak w przypadku większości przyszłych biznesów od JRH. Tylko, że tamte spôłki są teraz wyceniane na kilkaset baniek nie robiąc jeszcze nic a tu cała firma ma wycenę 25 baniek mając wyniki i kontrakty i kasę. To niepojęte. Ale to do momentu. Zobaczycie. Przyjdzie duży gracz i nagle będzie wezwanie po 40pln…
I przede wszystkim jest tu bo się troszczy o innych. Sam nie ma akcji no bo przecież po co skoro mu się spółka nie podoba :D To po co wypisuje? Musieli go faktycznie zwolnić :D
Pewnie nie. Ale może spadną. Tak czasem jest. Niektórzy nawet mówią że zawsze. Spadki są dobre. Wodospady też lubię. No ale to przecież nie ma nic do rzeczy. Może jednak ma? Nie pamiętam. To nieistotne? Pitu pitu, mam zero kredytu. Raz dwa trzy wygrasz Ty. Amon.