To robi wrażenie i dobrze rokuje na przyszłość. Prezes mówi również o polityce dywidendowej spółki. www.biznesradar.pl/a/107182,eco5tech-z-44-wzrostem-przychodow-w-czwartym-kwartale-2021-r
No i pięknie. W dodatku największy projekt za 6mln jest dopiero w realizacji, a tu troliska bredziły że już wejdzie do rozliczenia w IV kw. Czyli w sumie nikt nic nie wie ale się wypowie. Brawo pani prezes, tym wywiadem rozwiane wszelkie wątpliwości.
"- Jesteśmy w trakcie wielu postępowań przetargowych. Biorąc pod uwagę nasze doświadczenia na rynku i konkurencyjność jestem przekonana, że wkrótce będziemy mogli ogłosić kolejne realizacje. - podsumowała Alicja Gackowska."
Wow, już wiem dlaczego nikt nie chce oddawać. Już można oczekiwać 7 mln zysku w 2022 roku.
Dojdą na pewno nie umowy. Zysk może przekroczyć 10 mln.
CAP za rok powyżej 100 mln.
Tyle w temacie.
W minionym roku Eco5tech z sukcesem zakończył prace nad kilkoma wieloletnimi projektami. Spółka zawarła umowy na realizację kilkunastu nowych projektów. Aktualnie największym w trakcie realizacji kontraktem Eco5tech, jest opracowanie dokumentacji projektowych wraz z pełnieniem nadzoru budowy drogi ekspresowej S5 na odcinku Nowe Marzy – Bydgoszcz o wartości ponad 6 mln zł. Łączna wartość obecnie realizowanych projektów wynosi ponad 22 mln zł.
Zakończono kilka dużych projektów a zawarto umowy na kilkanaście nowych. Osobiście podoba mi się taki wzrost i perspektywy na 2022 rok.
Też to zauważyłem.
Największy projekt za ponad 6 mln do rozliczenia już w najbliższym kwartale.
Zysk tylko z niego około 2 mln zł plus inne.
Bardzo ciekawie się robi.
Za rok 100mln? Przecież zysku można się spodziewać koło 7mln minimum bo marże mają 30%, to wiemy już teraz. Dla tej branży przy c/z 20 to będzie kapitalizacja 140mln ale za kilka miesięcy nie za rok. Giełda wycenia przyszłość
Ten projekt miał termin końcowy 4 kwartał 2021 w wywiadzie w styczniu mówili że już go kończą skończcie z tym śmiesznym gadaniem bonspora część poszła w 2021 w DI wszystko jest wyniki super rentowność ale jakiś umiar
Jak widać coś pomyliłeś. Pani Prezes wyraźnie w komentarzu do wyników powiedziała, że to największy projekt nad jakim jeszcze w tej chwili pracują. Proponuję doczytać i zapoznać się z aktualnościami zanim zaczniesz wprowadzać w błąd.
Termin jest w DI na początku stycznia mówiła że już go kończą czyli było przesunięcie końca terminu co w tej branży nie dziwi sam zajrzyj do DI tam jest napisane ile rozliczono do końca 3 kwartału Jesli to ten sam kontrakt ale innego nie znalazłem w DI ciekawy jestem waszych opinii od tego chyba forum jest
Temat o którym piszesz jest już zamknięty i rozliczony w całości. 3,8 mln zł nie za 6 mln o którym teraz mowa. Przynajmniej ja mam na myśli wypowiedz Pani Prezes w komentarzu do wyników za 4 kwartał następującej treści: Aktualnie największym w trakcie realizacji kontraktem Eco5tech, jest opracowanie dokumentacji projektowych wraz z pełnieniem nadzoru budowy drogi ekspresowej S5 na odcinku Nowe Marzy – Bydgoszcz o wartości ponad 6 mln zł.
Mirbud z Kobylarnią prowadzą budowę kilkunastu odcinków dróg. Z rozstrzygniętych przetargów wynika że ECT robi im jak dobrze liczę 6 projektów. Kilka jest jeszcze do wzięcia.
Oczywiście, że tu wypisują wciąż, nie pierwszy raz z resztą rozliczenie nie tego kontraktu wprowadzając w błąd. I dobrze mówisz o tych, które jeszcze mają w trakcie oraz dodatkowo kilku w aktualnych postępowaniach przetargowych o czym wspominała pani prezes. Także spokojnie, na brak rentownych zleceń nie będzie co narzekać.
W DI strona 88 to jest kontrakt na ponad 6 milionów brutto z czego 3,5 netto poszło w wyniki 2020 a 850 tys netto do III kwartału to Kobylarnia to wyczytałem z DI innych informacji o kontraktach na ponad 6 nie znalazłem może ktoś inny coś znalazł
Ogólnie jestem już obkupiony gołodupcu. Więc mam czas i mogę sobie poczekać. Wy biedne trolle chcecie namówić nas żebyśmy jeszcze oddawali po tej cenie. Cierpliwości mi nie brakuje,
A Ty do roboty pisać posty zasiewające wątpliwości. Posłuszny burek.
Dnia 2022-02-10 o godz. 11:22 ~Wiktor napisał(a): > To robi wrażenie i dobrze rokuje na przyszłość. > Prezes mówi również o polityce dywidendowej spółki. > www.biznesradar.pl/a/107182,eco5tech-z-44-wzrostem-przychodow-w-czwartym-kwartale-2021-r > Super i nawet teraz kurs rośnie