Jakiego echa potrzebujesz? Prasa branżowa pozytywnie wypowiada się o produkcie, pozytywny odbiór jest także w środowisku GameDev i wszystko wskazuje, że również wśród akcjonariuszy. Oceny na steam są bardzo pozytywne, peak ładnie rośnie - niespełna 500 we wtorek, zostało ładnie podbite wczoraj do 880, a w tej chwili wynosi już 485 co stanowi zapowiedź, że prawdopodobnie dzisiaj przed 16 zostanie poprawiony i w weekend osiągnie maksimum, które moim zdaniem przekroczy 1k. Dynamicznie rośnie również liczba komentarzy na chwilę obecną 207. MB osiągnął 21szczytowe miejsce na STS, czyli naprawdę przyzwoicie i co prawda tego wyniku już nie poprawi, ale dzięki dobrej sprzedaży na wszystkich 3 najistotniejszych rynkach w pierwszych 24h nie spadł poniżej 36 miejsca. Dla porównania wspominany już tutaj PS, który cały czas się dobrze sprzedaje, już po kilku godzinach zjechał poniżej 50. Jeżeli liczysz na szum podobny do tego po premierze GSS, to bardzo mi przykro, ale nie ta skala sukcesu i wycena spółki nie skoczy z dnia na dzień o kilkaset procent.
Jaka gra taka premiera, jaka spólka taki kurs. Dalsze pocieszanie sie i głaskanie ze wszystko super tylko kurs dziwnym trafem nie rosnie a kurs jest 100% odzwierciedleniem tego ci sie dzieje.... Sprzedałem i bujajcie sie z tym
Jeżeli sprzedałeś na początku sesji to szczerze gratuluję. Przyznaję, że błędnie oceniłem reakcję akcjonariuszy i nie spodziewałem się, że będą się tak tratować. Plus jest taki, że udało się dokupić mały pakiecik w dobrej cenie. Minus, że wygląda na to, że trzeba uzbroić się w cierpliwość i sprzedać dopiero wtedy, kiedy wyniki sprzedaży znajdą odzwierciedlenie w raportach kwartalnych/ rocznych czyli co najmniej za kilka miesięcy. A może sprzedający pozwolą przywrócić kurs do równowagi i zamiast przerzucać się zleceniami wezmą przykład z kupujących i będą dokładać kolejne zlecenia po kursie nie niższym niż te w arkuszu zleceń. Chyba, że o czymś nie wiem i faktycznie nagle się tak drastycznie fundamenty zmieniły, że trzeba wywalać PKC?