Widać, ze chcą skupić większościowy, a wy im dajecie po takich cenach. A plany są ambitne. Wprowadzane nowe technologie i standardy tj. oprogramowanie Microsoft czy lean thinking. Światowa czołówka na tym jedzie. Podkradanie najlepszej kadry w Polsce z OZE. https://pl.linkedin.com/in/krzysztof-czajka-b69a098a . Gościu ma papiery na prezesa, a jest wiceprezesem ds.sprzedaży. Za jakiś czas info o nowych obszarach wodór, magazyny energii, ładowarki do samochodów elektrycznych( info potwierdzone). Wysokie stopy procentowe ? Zobaczcie ile Famur ma gotówy. Węgiel ? Ceny w kontaktów w Rotterdamie na bardzo wysokich poziomach. Oze ? Nie wiem czy jakaś spółka ma tyle projektów. Te farmy będą na sprzedaż. Jest to nowy trend, wszyscy dopiero w to wchodzą. Ceny energii rosną firmy będą musiały optymalizować koszty. https://imagopr.pl/aktualnosci/imago-pr-wspiera-towarzyszy-grupie-famur-w-zielonej-transformacji/
Nie ma się co dziwić, wykańczają ludzi psychicznie... To są hieny, padlinożercy! Najgorszy sort biznesmenkow, którzy kopią dołki pod swoim akcjonariatem
Wiosna pokaże. Na razie Europa na węglowym ssaniu. Wszyscy boją się o cenę i podaż gazu. Przy jakimkolwiek konflikcie - podwyżka. W TDJ nie siedzą głupcy - znają potencjał i korzystają ile mogą.
Ja spokojnie czekam. Kupiłęm w ubiegłym roku po 2,20. Sprzedałem po 3,40 a później zakupiełm pod kokardę po 3,13 pln. Ostatnio jeszcze wpadło mi trochę gotówy to dokupiłem po 2,60. Nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby wyjść z tej spółki. Mają prawie 1 mld zł na koncie!!, coroczny zysk ponad 100 000 pln, kapitalizację poniżej wartości księgowej i jeden z najlepszych zarządów w kraju. może tyrzeba będzie poczekać miesiąc, może kwartał, a może rok, ale 4 pln na tym papierze to minimum.
Oddajcie im jeszcze akcji, przynajmniej zamrożone będą. Będzie mniej sprinterów, a więcej maratończyków. Niestety na gpw brak edukacji. Wszyscy liczą na szybki zarobek podejmując irracjonalne wybory. Kupują po 3,3 by oddać po 2,6. Potem obwiniają wszystkich do okola o własne niepowodzenia. Za każdym zakupem powinna stać gruntowna analiza. Wtedy się nie robi kupy w majtki przy każdym spadku cen akcji.
masz rację Txy, ale nikt nie stwierdził że zakupy się skończyły. Myślę że jeszcze trochę krwi i żółci z Nas wytoczą. My za to mamy dowód na to o jakie ewentualne stawki toczy się rozgrywka.
Jedną z niewielu polskich firm która znaczy coś na świecie. Mogła skończyć jak stocznia Gdańska, czy Žerań. Nie dali się POchować. Mam po falbanki i jeszcze kupię