• Ciekawe,, Autor: ~Drobny_inwestor [79.185.187.*]
    j.w.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Drobny_inwestor [79.185.193.*]
    Już dostrzegliście że właśnie zaczyna się jazda do góry?Jeszcze nie?To może trochę matematyki.Cena akcji MARVIPOL jak równo rok temu(drobnicę tym dołowaniem już dawno wyczyścili) zostali tylko ci co nie maja kłopotu z matematyką.Kurs jak rok temu z tą różnicą że zysk spółki o 100 milionów większy,Czas do oficjalnych wyników coraz krótszy a obroty  żadne.To zaczynamy jazdę.Najlepszego.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Dnia 2022-02-14 o godz. 16:12 ~Drobny_inwestor napisał(a):
    > Już dostrzegliście że właśnie zaczyna się jazda do góry?Jeszcze nie?To może trochę matematyki.Cena akcji MARVIPOL jak równo rok temu(drobnicę tym dołowaniem już dawno wyczyścili) zostali tylko ci co nie maja kłopotu z matematyką.Kurs jak rok temu z tą różnicą że zysk spółki o 100 milionów większy,Czas do oficjalnych wyników coraz krótszy a obroty  żadne.To zaczynamy jazdę.Najlepszego.

Na razie fajnie można sobie było dokupić dzisiaj... ale jak skończy się "dziwna wojna" na Ukrainie im bliżej wyników finansowych Marvipol może się zachowywać coraz lepiej.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Ja [31.0.52.*]
    Tak masz racje!!!
    Szczególnie to widać po dzisiejszej sesji gdzie nawet największe balony i śmieci z gpw rosną po kilka % a tu najlepsza spółka bez żadnego zainteresowania :)
    Kupuj ile chce po 7.8 blisko rocznego dna mimo 100mln zysku.
    Tylko jakoś nikt nie chce :)
  • Re: Ciekawe Autor: ~Widmo [83.30.0.*]
    Dnia 2022-02-15 o godz. 10:04 ~Ja napisał(a):
    > Tak masz racje!!!
    > > Szczególnie to widać po dzisiejszej sesji gdzie nawet największe balony i śmieci z gpw rosną po kilka % a tu najlepsza spółka bez żadnego zainteresowania :)
    > > Kupuj ile chce po 7.8 blisko rocznego dna mimo 100mln zysku.
    > > Tylko jakoś nikt nie chce :)

Spółka płaci dywidendę ma dobre wyniki finansowe, jeśli tak dalej będzie się trzymać
    to zostanie zauważona przez inwestorów chociaż by dla samej dywidendy.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Ja [31.0.67.*]
    Tak przy 6 zł pewnie ktoś ją zauważy:)
    Nawet ukraińskie balony lepiej się zachowują na giełdzie niż książkowa perla.
    Za kilka dni zmienimy kod na 6.xx
    Kurs stabilnie dzień za dniem w kierunku dna :)
  • Re: Ciekawe Autor: ~Robert [31.182.151.*]
    Mogliby chociaż podać szacunki za 2021.
    Najwieksze firmy świata podały juz wyniki, na naszym podwórku np. setki razy większy PKN juz policzyl w styczniu a tu nie mogą się doliczyć- żenada, trochę szacunku dla akcjonariuszy nie zaszkodzi.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Ja [31.0.83.*]
    Ja tam inwestycja z Ksiazkiem...
    Wykres juz jak na bah
    W kilka miesiecy -50%
    A takie zyski
    6 juz dziś czy jutro?
    Ukraiński industrialmilk mniej spada użytkownik ta perla..
    Totalna żenada.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Drobny_inwestor [79.185.185.*]
    Dziś zakończenie po 7,60 ?
  • Re: Ciekawe Autor: ~Drobny_inwestor [79.185.185.*]
    Bardzo ciekawe.Po roku CENA NIŻSZA NIŻ ROK TEMU po tym jak Marvipol zarobił 100 milionów.Takie cuda tylko tu.No przez rok to wymiotło najbardziej wytrwałych.Musiałby teraz Marvipol w dwa miesiące skoczyć o 100 %....wypowiedziałem to...?
    Dnia 2022-02-22 o godz. 18:40 ~Drobny_inwestor napisał(a):
    > Bardzo ciekawe.Po roku CENA NIŻSZA NIŻ ROK TEMU po tym jak Marvipol zarobił 100 milionów.Takie cuda tylko tu.No przez rok to wymiotło najbardziej wytrwałych.Musiałby teraz Marvipol w dwa miesiące skoczyć o 100 %....wypowiedziałem to...?

Nie wszystkich wymiotło niektórzy odkupili :))
    Jak widzimy na przykładzie Develii i innych developerów ta branża ma się całkiem dobrze .... wiec i Marvipol będzie zarabiał :))

Fundusze emerytalne obecne w akcjonariacie największego giełdowego dewelopera nie sprzedadzą akcji spółki w wezwaniu po kolejnym podniesieniu ceny.

Fundusze widzą potencjał w deweloperze. Nie sprzedadzą akcji Develii - Bankier.pl 

Nie sprzedadzą Develi ale i nie kupią Marvipola...
    Totalny brak płynności a i właściciel raczej nie należy do giełdowych ulubieńców.
    Bo inaczej ciężko wytłumaczyć dzisiejszy kurs mvp.
    C/wk 0.5 c/z 3.
    Mimo posiadania jednej z najciekawszych spółek w branży należymy do czołówki spadkowiczów.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Drobny_inwestor [79.185.3.*]
    Rodzi się pytanie  na ile brak zainteresowania MARVIPOLEM jest efektem bardzo złego postrzegania innej spółki prezesa BAH-em gdzie ciągle spadki,kurs na minusie 96 %(to w Amber Gold oszukani maja dostać po 10 % zwrotu a wszak TAM był przewał.)i kompletnym brakiem komunikacji z inwestorami.
    Tu mamy jasną i czytelną politykę dywidendową i jeśli będzie dotrzymywana lub jak to było rok temu dywidenda będzie wyższa to sadze ze prędzej czy później przekonają się do spółki Ci co z dywidendy żyją.
    Fundusze dywidendowe tez nie będą mogły przejść obojętnie obok firmy która wypłaca ponad 10% dywidendy w kwartalnych ratach wiec ja się nie martwię doczekamy się zysków nie tylko z dywidendy.
[x]
MARVIPOL -2,03% 8,70 2025-09-24 16:32:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.