• W Magic Nations obecnie gra 31 osob Autor: ~Franek [2.218.164.*]
    To duzo w porownaniu do wielu byle jakich gier od spolke wycenianych wielokrotnie drozej od Prime.
  • Re: W Magic Nations obecnie gra 31 osob Autor: ~Gracz [62.133.129.*]
    Ty sobie teraz dworujesz prawda? prawda?
  • Re: W Magic Nations obecnie gra 31 osob Autor: ~Franek [2.218.164.*]
    Oooo graczpsychopata, albo sam cos napisz, albo zamilcz.
    Dnia 2022-02-07 o godz. 07:31 ~Franek napisał(a):
    > Oooo graczpsychopata, albo sam cos napisz, albo zamilcz.

Dobrze napiszę:)

Nie wiem skąd pochodzi ta magiczna liczba 31, warto byłoby podzielić się źródłem. Przykładowo takim: https://steamcharts.com/app/773530

Pominę analizę, bo nie widzę sensu się po raz kolejny powtarzać. Natomiast pozwolę sobie zgadnąć skąd wziąłeś liczbę 31. Prawdopodobnie chodzi ci o licznik umieszczony w grze. I znów niestety zawiódł research, bo okazuje się, że ten licznik jest popsuty. Owszem jeśli użytkownik zaloguje się do gry licznik ten poprawnie się zwiększa, natomiast w momencie wylogowania użytkownika licznik nie zmniejsza się od razu. Co więcej nie zmniejsza się nawet po kilku minutach czy nawet godzinach. W zasadzie nie wiadomo jak długo, ale licznik ten pokazuje znacznie zawyżone statystyki.

Warto byłoby również wspomnieć jakie spółki masz na myśli. Pytam o te wyceniane wyżej, a których produkty cieszą się mniejszą popularnością i jak to wyliczyłeś. Na ten moment zakłam, że swoje dane bierzesz z IDZD.

Nazywano mnie już trolem, ale nie psychopatą:) Uznaję to za awans społeczny:)
  • Re: W Magic Nations obecnie gra 31 osob Autor: ~Franek [2.218.164.*]
    Gratuluje awansu I zachecam do cierpliwego polowania na ten wspanialy moment kiedy licznik w grze pokazuje o jeden mniej niz chwile wczesniej.
  • Re: W Magic Nations obecnie gra 31 osob Autor: ~Gr8 [95.160.44.*]
    Franek bez wciskania kitu i obrażania innych nie potrafi przeżyć dnia
    Właśnie sprawdziłem, ile osób grało za ostatnie 30 dni w Magic Nations na Steam - 0.0 (słownie: ZERO)
    Nie sądzę, żeby na innych platformach było inaczej, więc franek nieźle fantazjuje ;)
    A nawet, gdyby 31 było prawdziwą liczbą to jaki wpływ ma taka liczba graczy na zyski spółki? Podpowiem - ŻADNE!
  • Re: W Magic Nations obecnie gra 31 osob Autor: ~Inwestor [212.75.105.*]
    Ojojoj... to graczu twój hejt staje się już nudny. Bzdury piszesz o 0 graczy w ostatnim miesiącu na steam! W każdym dniu praktycznie jest 1-2 graczy. Bardzo łatwo to sprawdzić. Ale chyba wcale nie jesteś taki wszechwiedzący jak ci się wydaj albo bardzo małą wiedzę masz na temat steam-u i statystyk.
    Dnia 2022-02-09 o godz. 11:20 ~Inwestor napisał(a):
    > Ojojoj... to graczu twój hejt staje się już nudny. Bzdury piszesz o 0 graczy w ostatnim miesiącu na steam! W każdym dniu praktycznie jest 1-2 graczy. Bardzo łatwo to sprawdzić. Ale chyba wcale nie jesteś taki wszechwiedzący jak ci się wydaj albo bardzo małą wiedzę masz na temat steam-u i statystyk.

Owszem bardzo łatwo to sprawdzić, chociażby pod tym linkiem: https://steamcharts.com/app/773530 . Ostatnie 7 dni równe, okrągłe 0. Oczywiście nie twierdzę, że ta strona poprawnie zbiera dane. Więc jeśli masz lepsze źródło to chętnie się z nim zapoznam.

Co jest jednak ciekawe to to, że podajesz liczbę 1-2 graczy jakby to miało w jakikolwiek sposób stawiać spółkę i grę w lepszym świetle. Przy takiej ilości graczy, nawet jeśli pomnożymy przez liczbę platform to nie zarobi ona nawet na pokrycie kosztów serwera.

Dobra rada dla ciebie i Franka. Jeśli powołujecie się na jakieś dane warto podlinkować/wspomnieć źródło. A druga jest taka, żeby uważnie sprawdzać nazwy użytkowników:) Ja jedynie podlinkowałem steamcharts i pozwoliłem na wyciągnięcie własnych wniosków.

Może i wiem mało. Chętnie nauczę się czegoś nowego. Po prostu nie dajesz mi na to szansy, bo nie podajesz żadnych źródeł. Ot puste gadanie i wycieczki personalne. "All bark and no bite" jak i cała ta spółka. Byle się nagadać.
  • Re: W Magic Nations obecnie gra 31 osob Autor: ~Inwestor [212.75.105.*]
    Magic Nations - Card Game · AppID: 773530 · SteamDB
    Wybierasz tylko to co pasuje do twojej teorii. Co do zasady zgadzam się, że nie ma znaczenia czy 1-2 czy 5. Natomiast to co piszesz często to jest tylko i wyłącznie szkalowanie spółki i trollowanie. 
    Brawo! W końcu namiastka prawdziwej dyskusji:)

Ja nie mówię, że mój serwis jest lepszy i nie będę o to walczył. Doskonale wiemy, że te statystyki nie są w 100% dokładne. Bądźmy jednak poważni. Naprawdę będziemy tacy małostkowi? Sam przyznałeś, że te różnice są marginalne i wcale nie zmieniają faktu, że MN to trup. Jakbyś mi udowodnił, że jakiś bardziej szanowany serwis pokazuje liczby idące w setki lub tysiące to mógłbym przyznać, że nie zweryfikowałem źródła dostatecznie dobrze. Ale ten 1-2 graczy dziennie to naprawdę dowód na tendencyjne dobieranie danych przeze mnie? Przemyśl to. I weź uwagę, że sam przyznałeś, że teoria nie została obalona. Że dane ze steamdb niczego nie zmieniają w wyciągniętych wnioskach. Zwyczajnie nie rozumiem, gdzie tu doszukujesz się szykanowania spółki.

Te różnice są na poziomie błędu statystycznego.
  • Lecimy pod premierę! Olać stare gry. Autor: ~Grande_finale [91.150.165.*]
    Tego gracza to olejcie. Facet odwraca waszą uwagę nieistotnym już projektem. Trzeba patrzeć w przyszłość, zauważcie że zawsze pojawia się jak coś dzieje się dobrze. Sprzedajecie takiemu trollowi tanio akcje, a potem trzeba je kupić drożej i na was zarabia. Ocknijcie się.

Fakty:
    - ostatnia emisja po 0,10 gr dla pracowników - zostanie dopuszczona nie wcześniej niż za rok od zarejestrowania w KRS - tego jeszcze nie ma (przepisy prawa to ograniczają). Może to potrwać chwilę więc jest kupa czasu.
    - mają projekt z DA Games z Estonii na 900k - robią do końca 2022
    - mają projekt z Impact Games na 1 mln zł publikują go gdzieś w tym roku.
    - premiera gry Clash 2 - gruba sprawa, widać po stronie Clash i wydarzeniu premierowym jak podchodzą do tematu.
    - mają temat z grą VR do walki z nowotworami, chcę to zobaczyć! Napisałem prośbę o możliwość przetestowania na kimś z mojej rodziny i odpisali, że jestem na liście!

Przypuszczam, że w 2022 będą mieć większe przychody niż spółka jest warta.

Pozdro dla myślących!
[x]
PBGAMES -5,88% 0,16 2026-05-15 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.