Raport powinien być bardzo dobry Podczas webinaru wspomniane było że styczeń jest też całkiem ok, więc spokojnie;) Co do kursu i czy ruszy, to pytanie do rynku.... Raport za tydzień, zostało 6 sesji chyba więc gra pod niego może ruszyć Jeśli jeszcze Prezes wspomoże SKUPEM akcji na co bardzo liczę;) to może ruszymy do przodu a spółka na ten ruch zdecydowanie zasługuje bo wycena wobec wskażników jest ...tutaj można sobie dopisać$
Za 4 kwartał będzie 300 - 350 mln zysku netto.W 2 kwartale było 1.300 tys subwencii a w 3 kwatale 1.800 tys dodatkowo ze sprzedaży biurowca do zysku operacyjnego. W 4 kwartale nie ma żadnego dodatku do zysku operacyjnego, niestety.Duży spadek zysku w porównaniu do 2 i 3 kwartału.Pewnie znowu spadek kursu w okolice 2,5 zł.
300-350mln zysku netto, ok ja się piszę na takie liczby;))) a tak inaczej to bazą jest czysty zysk netto wypracowany z działalności operacyjnej a nie zdarzeń jednorazowych i do tego się należy odnosić. Ten tylko przypomnę za III kwartał to było ponad 700tys zł, a dynamika kwartalna r/r prawie 80% Każdy akcjonariusz chyba doskonale o tym wie i tutaj zerkać należy raczej IV kwartał 2020 gdzie wykazano zysk 330tyś złotych, choć finalnie widniała strata z powodu odpisu w kwocie 1mln Ten z racji świąt też inny, krótszy więc...co zobaczymy w raporcie? Mam nadzieję, że właśnie okolice sporo więcej niż te 330tyś czystego zysku z działalności operacyjnej i jeśli spółka kolejny raz pokaże taką dynamikę to dla mnie BOMBA i nie powód do sprzedaży akcji, a wręcz przeciwnie powód do dalszej ich akumulacji. Jeszcze inaczej, każdy plus powyżej nie wiem powiedzmy 400tyś netto wobec przerwy świątecznej to będzie MEGA pozytyw Tak więc - ZYSK ZA IV KWARTAŁ 2020 to było 330tys zł, w raporcie jest strata ale ona wynikała z odpisu na 1mln, o czym można przecież poczytać Tutaj jest więc kolejne odniesienie IV 2020 to 330tyś, a IV 2021 TO będzie? 400-500-600-700? nie wiem, ale wiem że bazą i odniesieniem jest IV 2020 i tutaj porównanie przychodów, zapasów, dynamiki etc
i tak może jeszcze dodam nieśmiało sugeruję jednak dobranie w tej cenie przed publikacją raportu kurs na teraz 2,93 za tydzień z jednym dniem będzie jasne czy miałem rację;) żadna to rekomendacja, ot lużne przemyślenia pozdrawiam akcjonariuszy
Tutaj piszę, nie za bardzo mam ochotę odpowiadać w nowych wątkach gdzie zaczyna się...pyskówka... szkoda, miałem i mam nadzieję, że to będzie cicha i spokojna spółka, bez kolarzy i naganów ale mam też nadzieję, że ich szybko stąd wywieje;) Dobrze, myślę sobie brniemy zgodnie z planem, do wyników coraz bliżej i arkusz zaczyna być spokojnie zbierany Teraz wychodzą chyba niecierpliwi, bo jak nazwać inaczej wystawienie akcji w arkuszy kiedy znamy troszkę faktów, kłania się też AT która może na mniej płynnych spółkach nie jest wyrocznią, ale jest na pewno wskazówką. Wydaje się, że nadchodzi też czas kiedy ruszy mocniej skup akcji przez spółkę, a to powinno dać dużego kopa dla kursu Zobaczymy jak zamkniemy się w piątek;) Fajnie by było liznąć okolice 3,80-4zł, to by był punkt wyjścia pod kolejny ruch wynikowy;) To moje przemyślenia, nie znam się i nic nie sugeruję, każdy ma swój rozum i dukaty... Jedyne co wiem, to fakt że spółka z obecnym kursem nijak ma się do wartości fundamentalnej i wyceny godziwej, to wiem;) a te wartości kiedyś się dogadać ze sobą muszą... pzdr akcjonariuszy z dłuższym horyzontem czasowym
Zgadzam się z tym, że spółka prezentuje nudną solidna branże, dobrze inwestuje i zakładam solidny wynik za Q4. Tylko co z tego mam ja jako akcjonariusz gdy inni tego nie widzą. Solidnych spółek z P/E jednocyfrowym wcale nie jest mało. Nie zanosi się na dywidendę, skup idzie niemrawo. Prezes mówił, że chciałby kurs 8-9 zł. Ja też. Tylko co z tego. Akcjonariusze (głównie prezes) mogą zawsze uchwalić jakieś dodatkowe wynagrodzenie dla zarządu, a ja na co mam czekać? Może miesiąc, może 10 lat. Nich zrobią jakiś normalny harmonogram i program dystrybucji zysków do akcjonariuszy to kurs ruszy.