Spółka podała update strategii rozwoju. Wychodzi na to, że wchodzą w nowe obszary . Czyżby nowy driver przed transakcją pozyskania inwestora w miejsce ATM?
Jestem przekonany, że z łatwością pozyskają inwestora, gdyż mają duże doświadczenie w HC i 250m pobrań rocznie i cały czas się szybko rozwijają, mają też sporo gotówki około 40m i 0 zadłużenia . Chociaż wszystko jest oczywiście kwestią ceny i nastrojów na giełdzie.
Ten komunikat należy traktować jak podsumowanie przeglądu opcji. Nowość to wejście w nowy segment. Play to earn. Zainteresowanie może i jest ale po jakiej cenie? Tencent wszedł w bloobera i co? Kurs jest niżej. Póki co to tylko w Artifexa, ktoś wchodzi. Ale on jest wyceniany C/Z 11. A BBT C/Z 20. Spójrzmy obiektywnie albo krytycznie. Mieliśmy tylko jeden hit. Shoe race. Ale tylko przez 30dni. Inne gry miesiącami są wysoko. Inna gra: Fighting Pose. Gismart na niej skorzystał a nie Boombit. Może Dying Light coś pomoże gamingowi.
Ta interpretacja powstała tylko w twojej głowie, przeczytaj dokładnie komunikat i espi 39/2020 z 16.11 2020 na który się powołuje. NIie twierdzę, że na pewno pozyskają inwestora, ale ten komunikat jest cykliczny i z niego nic nie wynika w sprawie inwestora
Jak dla mnie ten komunikat to zapowiedź odsłony czegoś nad czym już pracowali koncepcyjnie i wejście w nowy biznes. Kwestia zmiany akcjonariatu jest równolegle prowadzona i to perspektywa pierwszego półrocza. Oczywiście jeśli BBT do tego czasu w pierwszym półroczu pokaże nowy sposób monetyzacji gier to tylko z korzyścią dla wyceny akcji. Myślę, że to będzie ładny efekt dla przyszłych wyników.