Ponieważ operujemy na wszystkich spółkach GPW nasz WIGOMETR obejmuje cały rynek. PRZYPOMINAM - OBSTAWIAMY WIG, a nie WIG20.
Do naszego WIGOMETRU przyjmowane będą tylko wpisy dokonywane na wątku do niedzieli 6.02.2022 r. do godz. 24. Wpisy po godzinie 24 nie będą uwzględniane przy obliczaniu WIGOMETRU. Proszę pamiętać i stosować następujące zasady. JEDEN post. W temacie postu proponuję wpisywać słowo WZROST lub SPADEK, można dodać ewentualnie wielkość % zmiany. Dopuszcza się wzorem wątków kolegów kontraktowców na komentowanie sytuacji na GPW.
Dziękuję PIT , udało się ale to dopiero początek lutego . Przy typowaniu procentowym mamy dużą zmienność i przetasowania na pozycjach . To raczej fuks :-) Pozdrawiam
Dnia 2022-02-05 o godz. 02:01 ~777 napisał(a): > mam pytanie jak zamknac pozycje na kontraktach
Nie musisz zamykać. Jak masz dobry kierunek to trzymaj i zamkną się same jak wygasną. Jak masz zły kierunek to zamknie ci biuro jak zabraknie depozytu ;-)
mnie nawet Polski Ład nie jest w stanie omotać, po prostu grzecznie wyjaśniłem jak liczymy zmianę tygodniową a co do ładu to dostałem właśnie PIT-11 za 2021 rok; mam akurat taką pracę, że przy przychodzie nieco ponad 100k moja całoroczna zaliczka na podatek wyniosła 134 zł (sto trzydzieści cztery) od stycznia 2022, ponieważ jestem już od ponad roku na emeryturze, postanowiłem zmniejszyć swoją aktywność do 1/2 etatu, a mój podatek za styczeń, w którym oprócz 1/2 etatu dostałem 13-kę za 2021 wyniósł 872 zł zastanawiam się ile zyskam na Ładzie ale chyba nie powinienem
No tak - odpisałam , bo to było chyba jakieś nieporozumienie na tle tygodniowego wzrostu WIG . Mniejsza z tym .
Na temat tego nie-Ładu wolę się nie wypowiadać, bo zapowiadają się spore straty i diabli mnie biorą . Na tym etapie mam nadzieję , że to jednak wyląduje w koszu bo specjaliści zgodnie twierdzą , że nie a się tego poprawić .
Obstawiać będę jutro bo jeszcze nie mam koncepcji . Dobranoc
Dnia 2022-02-05 o godz. 23:44 zosia3005 napisał(a): > No tak - odpisałam , bo to było chyba jakieś nieporozumienie na tle > tygodniowego wzrostu WIG . Mniejsza z tym . > > Na temat tego nie-Ładu wolę się nie wypowiadać, > bo zapowiadają się spore straty i diabli mnie biorą . > Na tym etapie mam nadzieję , że to jednak wyląduje w koszu > bo specjaliści zgodnie twierdzą , że nie a się tego poprawić . > > Obstawiać będę jutro bo jeszcze nie mam koncepcji. > Dobranoc
Powiedział, że nic nie mogą zrobić bo NOWY ŁĄD jest tak skonstruowany, że co by nie zrobili to będzie źle. Jak chcieli wygrać wybory to mówili "nie da się, da się". Jak trzeba zatrzymać nieład wprowadzony, przez harcerzyków Morawieckiego - Petkowskiego , Sarnowskiego i Kwiecińskiego to wytrawny matematyk Kowalczyk mówi, że tego nie da się zrobić, bo stracą na tym osób, które otrzymały kwotę wolną w wysokości 30 tys.
Ps. Kiedyś projekty takie jak NOWY ŁAD były konsultowane przez 6 miesięcy, a ja miałem co najmniej 10 dniu na przedstawienie opinii do tych projektów ustaw i rozporządzeń. Później okres na przedstawienie opinii został skrócony do "na wczoraj" - 2 dni. Teraz uchwala się ustawy, posłowie nie wiedzą nad czym głosują, a konsultacje odbywają się na ulicy przez 6 miesięcy, a rządzący mówią nie da się zrobić - zatrzymać.
Przepraszam , jeśli Cię uraziłam - absolutnie nie chciałam i nie miałam niczego złego na myśli , tylko przez moment nie bardzo wiedziałam o czym rozmawiacie .
Mamy nadzieję , że dołączysz do WIGOMERTU !? Pozdrawiam :-)