Wstyd się przyznać ile akcji kiedyś kupiłem.....Ale ugotowany dożywotnio. Na szczęście wszystko wskazuje, że uda się sprzedać inne akcje z dobrym plusem a to pójdzie na odpis w zysku....
Ja tego nie przyznam głośno dopóki nie upadną wszystkie pozytywne scenariusze. Fakt jest jedynie taki, że mam trochę zamrożonego kapitału tutaj, ale z drugiej strony, nie przejeba*em gdzieś indziej :)
A ja tam nie czuje się udupiona. Zyskałam 19% podatku a akcji tyle samo. Nawet troszku sprzedałam z zyskiem. Pojęcia nie mam jak.Wy to robicie ze ciągle gdzieś wisicie.
.
Dnia 2022-02-04 o godz. 16:56 ~Bozia napisał(a): > Zaprawdę powiadam Wam. Wszyscy będziemy zarobieni…
Ja nie jestem jak to mówią "bogobojny" :-), ale jakoś wierzę w to, co pisze Bozia. Tyle, że musimy jeszcze odczekać chyba dość długo. No bo ja mam plan, żeby sprzedać akcje przy kilkudzisięciu zł a nie kilku czy kilkunastu. Nie wiem, czy to się uda. U mnie to jest na razie kwestia wiary i zaklinania rzeczywistości :-) Tym sobie poprawiam humor, jeśli chodzi o IDH.
A odnośnie tematu, który poruszyła Ktosia: jak to robimy, że ciągle gdzieś wisimy ?
U mnie to zadziałało tak, że zbyt mocno uwierzyłem w tą spółkę. No i też zacząłem skup w niewłaściwym momencie (przy 1,7 gr / akcję). Można było sprzedać przy ok. 3 gr/akcję (oczywiście). Przynajmniej tyle dobrze, że powyżej 1,7 gr już nie kupowałem. Teraz mam średnią 10,70 zł/akcję po scaleniu i kilka tys. akcji posiadam.
Mimo wszystko uważam, że jeśli tylko nie szykują jakiegoś konkretnego przekrętu, to faktycznie będziemy zarobieni. Dlatego jeszcze trzymam te akcje.
Trzymajcie się ! I życzmy sobie podejmowania trafnych decyzji.