Wczoraj: - Wielka Brytania zatw. NVV Cytuję: Wielka Brytania zatwierdza dwudawkową szczepionkę Novavax na COVID-19 do stosowania u dorosłych, przynosząc piąty zastrzyk koronawirusa do kraju w związku z szybkim rozprzestrzenianiem się wariantu omikronu. - Niemcy Cytuję: Niemiecka komisja ds. szczepionek popiera szczepionkę Novavax COVID dla dorosłych. Niemcy chcą otrzymać do 20 marca 3,8 miliona dawek szczepionki Novavax Nuvaxovid, a w tym roku łącznie 34 miliony.
Dzisiaj: - Nowa Zelandia zatw. NVV
W kolejnych dniach (info z AZJI): INDIE - rekord zgonów Omicron przekroczył ponad 500 000; będzie zgłoszenie NVV w trybie pilnym do dopuszczenia jako szczepionka na Omicron CHINY - rząd chiński rozważa booster z NVV ze względu na Omicron i przyszłe odmiany tego wirusa
Jeżeli hodzi o FDA : Wyniki dwóch późnych prób w USA, Wielkiej Brytanii i Meksyku wykazały ogólną skuteczność około 90% dla szczepionki opartej na białkach. W porównaniu do Moderna i PFIZER czyli szczepionek mRNA (60-70%) to znacznie lepszy wynik.
Plus co o czym pisał dziś kolega: https://www.bankier.pl/forum/temat_fakty-dla-myslacych,52520723.html
futures na zielono, kolejne dobre informacje napływają z Nvax i +5% w pre market, więc dzisiaj Panie Kczmarczyk jest ten dzień (THE DAY), nie prześpijcie i nie spierdo...lcie tego
całkiem możliwe Czarny, prezes dawno powinien zarządzać pralnią, a nie spółka akcyjną w której to pracuje się dla akjconariuszy/właścicieli, patrząc na IR to chyba tego nie rozumie
All ja mam akcje Elektrimu. Więc doskonale wiem,że prezesi mają na drobnych wyjebane totalnie. Ulica jest od dawania kapitału. Czasem jak się zalapiesz to zarobisz z nimi. Ale z reguły 90% traci w tej szulerni.
Święte słowa, polscy zarządzający, menadżerowie i Janusze Biznesu to patologia, której jedyną umiejętnością jest dymanie drobnych, do niczego innego się nie nadają, niczego innego nie potrafią, za to jak poczytasz ich CV i po kilka zagranicznych Uniwersytetów zrobionych w dwa lata to Elon się chowa
Tak tak widać po tych faktach zachowanie kursu Novavax. Myślisz że tylko Ty masz taką wiedzę. W kursie nie liczy się co było i jest a co będzie, jeżeli nie pojawi się nowy groźny wariant to mega wzrostów nie będzie