Technologia nanoporowa została dostrzeżona przez naukowców.
Świadczą o tym ostatnie przetargi dla NIZP-PZH czy UJ. Sprzęt i odczynniki bepośrednio od Oxfordnanopore (oczywiście do wykorzystania w niekomercyjnych projektach).
Myślę, że dokładnie o to chodziło Prezesowi. Mamy kolejną grupę klientów, która wraz z popularyzacją technologii będzie się powiększać. Prezes w wielu wywiadach podkreślał, że zależy mu na propagowaniu technologii nanoporowej.
W jednym z wywiadów Prezes mówi: ...
"kluczowe pozostaje tworzenie i rozwijanie algorytmów dedykowanych bezpośrednio pod nasze projekty naukowe czy zlecenia komercyjne".
Kolejny etap to zarabianie na własnych rozwiązaniach bioinformatycznych, protokołach i oprogramowaniu.
Genxone ma własne narzędzia opracowane w technologii nanoporowej i skutecznie ich użyje.
„Nasza współpraca z WSSE pozwala instytucjom identyfikować warianty wirusów pojawiające się w Polsce. Technologia genXone umożliwia identyfikację zagrożeń epidemiologicznych.”
Od miesięcy tu jest pisane to samo. Że na małym wolumenie, że perełka, że spółdzielnia itp. a fakty są takie że w szczycie pandemii nikt nie kupuje tego na historycznych minimach a to bardzo zły objaw. Obstawiam wynik na poziomie 2-3 mln i wtedy ta cena będzie odpowiednia i zagadka czemu spada rozwiązana.
A która spolka bio/kowidowa rosnie? Caly sektor lezy. Pure dzisiaj poszło pod dobra informacje,
Celon na minimach wieloletnich, innogene blirt słabiutko, biomaxima miała swój moment i znowu się obsuwa
Wynik za q4 jak dla mnie może być i na minusie w związku z zaksięgowaniem kosztów rozwoju nanobiome, jak sektor ruszy to ta spółka też ruszy.
Biomaxima poszła z 25 zł na 40 zł. Mają przychodu w styczniu prawie 50 mln to więcej niz genxone w rok. Wiem, że marża niższa ale w miesiąc zrobili tyle zysku co genxone w rok. Teraz korekta jest ale myślę, że dalsze wzrosty to kwestia czasu. Więc jednak można skorzystać na kolejnej fali...