Dnia 2022-02-02 o godz. 21:42 ~good napisał(a): > Dzięki za wykres. Fajne pakiety są wystawione na 45 i 49 zł ;-) >
Na zdrowie! Teoretycznie 1,366 mln wystarczy, czyli jakieś 5,50 jednym strzałem. Ale nie chce mi się wierzyć, że ich właściciele mają tak mało chęci do gry. Czekamy na komunikat(y) po dzisiejszej sesji.
Dość śmieszny byłby wykup poniżej ceny, którą płacili Panowie z Zarządu. To byłoby bardziej bananowe niż GPW. A tak serio, jeśli cena wykupu przymusowego będzie żałosna (3zł) to może ktoś się zainteresuje tymi zleceniami po 100k akcji, które nie mają żadnego wpływu na kurs.
Serio sądzicie ze będzie wykup ? Wiele na to wskazuje , ale to byłoby za banalne , zreszta skąd kasę na to ? Za rogiem inwestycje 94 banki w Płocku i 350 na pół z Rokita , No minus 42 bo dostali dotacje . Martwi mnie bardziej kwestia dywidendy , której w tym roku może nie być , właśnie ze względu na to ze potrzebują kasy .
Za 2-3 miesiące kwestia dywidendy powinna się wyjaśnić. Najpierw jednak wyniki roczne. Co do wykupu to też sądzę, że to trochę zbyt oczywiste posunięcie (zwłaszcza jak na banana), ale kto ci tam wie. Na jutro zakładam lekką cofkę na kursie, co by zbyt wielu optymistów tu nie wyrosło ;). Po sesji powinno być także info od zarządu, jeśli oczywiście ostatnie pakiety to także ich sprawka
Nazywajmy sprawy po imieniu, to są k.... i z....... e i z pełna premedytacją i perfidia działają od długiego czasu a wszelkie instytucje są na to ślepe i głuche, taki mamy klimat
To jest bananowa i nikt się tymi latającymi pakietami nie będzie interesował.Martwi tylko niska średnia z ostatnich miesięcy.Tutaj by się przydał ostry ruch wykonany przez spekulacje tak aby im trochę zabrać tych przewalanych akcji i podbić kurs . Myślę jednak ,że to mało realny scenariusz.