Odluzenie i sprzedaz szyldu. Tylko to wchodzi w rachube. Powinno to byc latwe poniewaz sie zadluzali w ramach tej samej grupy kapitalowej, czyli emitowali sobie obligacje, ktore potem od siebie odkupywali:)
Oilman ,Franek i Chciwy a Wy się trochę znacie.na. gieldzie ? Czy trzeba Was.przeszkolic Co tak cicho tu jesteście? ...Tu był jakiś kulawy lis, a gdzie on się podział. Lisie to opowiedz jak Cię tu w konia robią ?
A co to Koledze sie stalo, ze taki aktywny? Czyzby planowal inwestycje w trupa? Ja niestety zapakowalem sie w tego smiecia ponad 10 lat temu ... i do tej pory wisi to na moim rachunku:) Mam nadzieje, ze jak trupa pochowaja, to przynajmniej szyld zostanie co bedzie mozna jako tako sprzedac:)
Remedis, odpowiedź Twoja bardzo mi sie spodobała i myślę, że zostaniemy przyjaciółmi. Prawda ? Musisz wiedzieć, że ja bardzo lubię zagadki i rozwiązuje je od a do z I to bez wyjątku .
Tu nie ma zadnej zagadki:) Kolokwialnie, ponad 10 lat temu lekkomyslnie zapakowalem sie w trupa, ktory do tej pory siedzi mi w szafie i smierdzi:) Pytanie, co z tym trupem chca zrobic wiekszosciowi udzialowcy: KLN Investments SA i INC SA? Sadzac po komunikatach to cos kombinuja? Moze faktycznie chca spolke odluzyc i sprzedac szyld? Moim zdaniem inaczej by nie kombinowali?
Remedis, czy słyszałeś o tym jak u Pulkownika Sandersa jeden wyraz musiał zmierzyć się z nowościami, nowościami kulinarnymi ...?I tak powstawały dania i desery żywieniowe. ....co w tlumaczeniu na jezyk potoczny oznacza to ,ze szkolenia odwołujemy.
To co Olimanek i Kulawy lisie powiecie .? Czy jesteście na tyle sprytni a żeby coś w takim komunikacie wyszukać ?.....Tzn coś bardzo treściwego ? Chcę zobaczyć się choć troszeczkę się na tym znacie?
Rudzieńki , nie wiem czy słyszałeś ,ale tu na bankierze zdobyłem pewnego razu przez 3 dni 1300 łapek . Ale jakiego koloru to tak zabardzo nie wiem ,bo jestem daltonistą .
Lisie i Olimanek np. takie coś ? Kolejność występowania po sobie zdarzeń stanowiący przedmiot zdarzeń . .........wyłapiecie takie coś ? No lisie , czy jesteś taki sprytny .?
To co Chciwy ? Nie takie wywijasy rozwiązywałem . Możecie wyjść przez dwie dróżki leśne .Jedna dróżka po staremu a druga po nowemu . A więc została wybrana ścieżka nr jeden . A po niej chodzi dzik w roli gajowego . Chciwy ,czy wiesz co ten dziczek pilnuje ? Postaram się rozwinąć Twoją wyobrażnię ...Zaznaczam też fakt ,że nie odpowiedziałeś na pierwsze pytanie ,bo być może nie trafiłeś puenty ?
Chciwy,. tutaj nigdzie nie uciekniesz . Możesz Sobie robić kursik nawet i do 0 (słownie zero) . Chciwy na obu ścieżkach jest haczyk ,dlatego tak cicho siedzicie ......I podpowiedź ....Mogłeś wybrać tylko jedną ścieżkę bo na drugą już nie wskoczysz ,ponieważ nie ma takiej możliwości .
Druga podpowiedź . Gajowy wie ,że tu na tej leśnej ścieżce wybranej przez Was to czas jest najważniejszy i ,że to jest w tej chwili najcenniejsze Wasze aktywo . Chciwy , jak myślisz ...dlaczego ?
No, może bardziej precyzyjnie, ponieważ Rysio czasami też pomija dokładności . Są dwa aktywa ,czyli dwa czasy . A one są od siebie bardzo zależne , bardziej niż tam Twój jakis kursik akcji, którym próbujecie postraszyć Rysia . Pierwszy jest czas tej pierwszej leśnej dróżki a drugi to jest czas ładowania bajkowego sezamu i do tego Rysio jest Alibabą. ......czyli Arab z bajki .....
Olimanek , Lisie kulawy i Chciwy Jest także trzeci aktyw czasowy . Myślę ,że nie gorszy od tego pierwszego i drugiego a może nawet z pewnego punktu ważniejszy . No , Chłopcy powiedzcie co to jest takiego ? Następnie zrobimy stosunek wartości liczbowych tych trzech czasów i zobaczymy co to wyjdzie ? I dodam Wam jeszcze ,że relacja końcowa musi być taka sama jak relacja początkowa i , że każda wartość liczbowa nie może być zero . Czyli każda wartość czasowa nie może być zerem .
Wiesz co Chciwy ..? Znasz ten wierszyk .?....Chodził z nami pewien Bartek .Był na bakier z regułami .Dzielił on przez zero w czwartek .Już go nie ma między nami .. To jest to ,co kazałem Ci poszukać i ułożyć w stosunku liczbowym . Ale Ty dalej nie wiesz co to jest .?
I teraz Chciwy ......pierwsza możliwość ...Zakładamy ,że ten trzeci czynnik czasowy nie jest zerem . ...druga możliwość zakładamy ,że ten trzeci czynnik czasowy jest zerem i następnie podstawimy do tych Waszych opowieści . Zgadnij co wyjdzie przy każdym z osobna z tych rozwiązań ?
Chciwy i jedziemy dalej. Czas jest porządkiem następstwa zdarzeń . Czyli po chłopsku rozumując jest to ciąg zmian w pewnym środowisku . A tu na giełdzie występują zdarzenia złożone , które jak się ładnie poukłada to są o wiele lepsze niż wykres na NevConect. A więc mamy elementy składające się z czegoś lub kogoś .I teraz chciwy wymień tu pewne grupy Nieszczęśników , którzy wpadli w pewne dokładnie określone ramy czasowe , połączone z pewnymi zdarzeniami ?...No Chciwy śmiało . Zobaczę czy wymienisz tych Najważniejszych.?
I teraz Chciwy weźmy zdarzenie złożone .Jest to liczba wszystkich możliwych zdarzeń . Na pierwszy ogień weźmy zdarzenie elementarne .Spółka ogłasza upadłość lub ktoś tam nie pozwala prowadzić dalszej działalności .Co się wtedy stanie ? Oczywiście taki nieudacznik Rysio akcjonariusz tu się w ogóle nie liczy ...Frank ,Olimanek , Lisku kochany ...czy wiecie ?. A jak nie wiecie ..co. ,to poproście Rysia to Wam Wszystkim ładnie wytłumaczy jak haczyk giełdowy działa w obydwie strony ? To co Chciwy wiesz już o ci chodzi ,czy jeszcze nie. ?
A więc załóżmy Spółka ogłasza upadłość i Rysio nieszczęśnik zostaje z niczym ..i co się dalej dzieje ? Olimanek ,Frank i Lisie najsprytniejszy .......Co........przeczytajcie to dobrze co napisane jest u góry o godz 11:41 ......
Chciwulek , wkrótce cdn......A potem wytłumaczę Ci dlaczego ten Gość co napisał powieść Matematyk gra na giełdzie w tak minorowym stylu to wszystko opisuje o Pani zwanej Giełdą ? Chciwy , czy potrafisz napisać gdzie i jaki błąd jest już w samym tytule .?..Finansiści ,dacie radę to wyjaśnić ?
Olimanek , Lisku z puszystym ogonkiem ,Chciwulku jest coś co mi się u Was bardzo podoba .A mianowicie bardzo ładnie się bronicie tym Swoim milczeniem Czekam na następne zagadki w przyszłym tygodniu .Rozwalę je w ciągu 3 minut .
Przyszła parka zakochanych po uszy do Urzędu Stanu Cywilnego . i zaczęli urzędniczce coś mówić o ślubie czyli związku małżeńskim. A zastosowali w tej rozmowie analogię czyli odpowiedniość po giełdowemu . Po wysłuchaniu ich szanowna Pani wielce zdziwiona odpowiedziała , że o czymś takim jeszcze nigdy nie słyszała w swojej karierze . Finansiści , .... co zakochani patrzący sobie w oczy i nie widząc poza sobą świata chcieli od tej Urzędniczki ......? Olimanek, Lisek ,Chciwy zgadnijcie .?
To jest wnioskowanie przez analogię . A to jest potęga A dlaczego ?Takie coś każdemu można w prosty sposób wszystko wytłumaczyć .............A więc pareczka Paniusia i Panicz położyli na stole koperty .
A w tych kopertach były pisma czyli wynalazek mowy i myśli. Chciwulek , o co Oni się zwracali do tej Pani czyli z jaką prośbą... .?.......No , pomyśl....?........
Chciwulku , nie wiem czy mi się wydaje czy też nie , ale o padnięciu spółki nie ma już ani słowa ?.........Może część zagadki została już rozwiązana ? .....
Paniusia za biurkiem przeczytała te pisma zakochanej parki i odpowiada im, że jest takie coś jak kompatybilność zdarzeń w tym samym czasie ......Chciwulku zwróć uwagę na to ,że tu też w tym przypadku czas
odgrywa znaczącą rolę .......
Chciwulek ..i mała przerwa. .....Dzisiaj był tzn ( środa 24 maja 2023r ) odcinek specjalny Milionera . Finansiści ,czy potraficie odpowiedzieć po czym można było poznać , że odcinek ten był wyreżyserowany , czyli nie było żadnej gry a Oni czyli Ci odpowiadający wszystko wiedzieli na zadawane im pytania ?....Franek ,Olimanek i Lisio zgadnijcie ...tak po giełdowemu ?
Lisio , wkrótce znajdę to ,za co postawili mi przez trzy dni gdzieś około 1000- 1300 łapek .A to był rekord . Znajdę też swoją bajkę napisaną na bankierze na trzy dni przed zawieszeniem notowań na GetBack . Jak ona została puszczona, to na parę godzin forum na bankierze zamilkło . Rozumiesz , nikt tego nie napisał czyli o zawieszeniu notowań . A dlaczego ? Bo byli za słabi finansiści .A bajka jest o tym jak pewien znakomity finansista gra z Rysiem w szachy ....ale giełdowe ....
Animatorek , tak za mocno toTy się nie rozpędzaj ,że aż dojechałeś do 1,82 PLN . Coś Tobie pokażę. , ale w drugiej połowie miesiąca na jakich haczykach wisicie ? Chyba ,że Rysio. pójdzie gdzie indziej szczęścia szukać ?.....A więc Animatorek ten bajkowy Finansista czyli Rysia przeciwnik w grze ....giełdowe szachy ....nazywał siebie graczem . W szachach tradycyjnych gracze zmieniają swoje strony raz białe a raz czarne figury i piony . Nawet w piłce nożnej przeciwnicy zamieniają się stronami boiska. A ten gracz ( spółka ) zaczyna grę zawsze jako pierwsza ? Dziwne ,ale ten matematyk nie zauważył tej dziwnej zależności .IPO ...jak sama nazwa mówi ...pierwsza oferta publiczna .....Animatorek....co się dalej dzieje ?
Animatorek w którym miejscu tej gry
i jak wykluwa się Twoja fucha ? To jest już na samym początku . Tak jak to mówią ..po co nam to było jeszcze się nie zaczęło a już się skończyło . To są tylko dwie wartości liczbowe .o których uczą w szkole podstawowej . Jakie one są,. w którym miejscu one są i jak należy je ułożyć aby zrozumieć zapotrzebowanie na Twoje usługi .Dasz radę odpowiedzieć ?