• Sugalski odchodzi z Rockbridge Autor: ~re [78.8.117.*]
    https://www.pb.pl/znany-zarzadzajacy-idzie-na-swoje-1140206
  • Re: Sugalski odchodzi z Rockbridge Autor: ~Harry [37.225.23.*]
    Co to ma wspólnego z pli?
  • Re: Sugalski odchodzi z Rockbridge Autor: ~XYZ [*]
    Poza tym, że Sugalski to czlonek Rady Nadzorczej Image Games, to w sumie nic wiecej.

Ewentualnie teorie, że skoro tworzy swoj wlasny fundusz inwestujacy m.in w gry, no to moze grubiej wejsc w Platige Image np. z uwagi na to, że jego zdaniem Image Games to aktualnie jeden z najciekawszych projektow w Polsce
  • Re: Sugalski odchodzi z Rockbridge Autor: ~fanpli [*]
    rockbridge uczestniczył w emisji pli po 25 zeta
    i akcje mogły trafić do subfunduszy rb albo fizanów, bo takie też tam są
    sugi patronował tej transakcji, poza tym odpowiadał za finansowanie image games
    po którym kap spółki wzrosła do 22, 5 mln zł
    do tego jest szefem rn ig...
    na pewno nie zapomni o swoim odkryciu jakmi było pli i jego odejście może być bardzo korzystne dla spółki
    w końcu swój fundusz daje większe możliwości niż stanowisko zarządzającego, który niejednokrotnie ma związane ręce
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pawel-Sugalski-odszedl-z-Rockbridge-TFI-zaklada-autorski-fundusz-8271054.html
  • Re: Sugalski odchodzi z Rockbridge Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Paweł Sugalski rozstaje się z Rockbridge TFI i szykuje się do uruchomienia nowego, autorskiego funduszu w II kwartale. Myśli już o kolejnym, typu pre-IPO, który będzie skupiony na branży gier.
    Mówi wam to coś?

• Re: Sugalski odchodzi z Rockbridge Autor: ~Xyz [83.23.245.*]
    Rozwiń mysl.
    Przecież w IG będzie co najmniej jeszcze jedna runda PRE-IPO...
  • Re: Sugalski odchodzi z Rockbridge Autor: ~fanpli [*]
    cyt
    ''- W ostatnich miesiącach przyglądałem się kilkudziesięciu spółkom z branży gamedev na wczesnym etapie rozwoju. Nie natrafiłem jeszcze na projekt wokół którego udało się zebrać tylu wybitnych specjalistów. Warto tu wymienić Łukasza Nowickiego (pracującego przy cinematikach w Platige Image), Martę Fijak (senior game designer Frostpunka i lead designera innego, niezapowiedzianego, projektu 11 bit studios), oraz Piotra Gnypa (twórcę i wieloletniego naczelnego jednego z najpopularniejszych serwisów gamingowych - Polygamia.pl - i aktualnego CMO Movie Games). Wierzę, że połączenie sił Anshar Studios, Movie Games i Platige Image zaowocuje stworzeniem wyjątkowej gry. Stąd moja decyzja o udziale w radzie nadzorczej Image Games i wsparciu spółki moim doświadczeniem – mówi Paweł Sugalski, Przewodniczący Rady Nadzorczej Image Games.''
    https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20211208/pawel-sugalski-nowym-przewodniczacym-rady-nadzorczej-image-games-spolki-z-grup
    "Będzie to fundusz o profilu ogólnym, ale ze względu na moje zainteresowania, doświadczenie i kontakty naturalne jest, że będzie się mocno interesował sektorem technologicznym czy gamedev – informuje zarządzający.

Operacyjny start funduszu planowany jest w drugim kwartale. - Mam już deklaracje zainteresowanych inwestorów. Są wśród nich znane postaci, nie tylko z branży gamingowej, ale na tym etapie nie mogę ujawnić szczegółów – mówi Paweł Sugalski.
    Próg wejścia do funduszu będzie prawdopodobnie ustalony na 0,5 mln zł. Jego twórcy zależy, żeby wśród inwestorów nie było przypadkowych osób, a kapitał nie był zbytnio rozdrobniony, co ma ułatwić bieżący kontakt z wszystkimi inwestorami...."

[x]
PLATIGE 0,00% 5,20 2026-05-20 14:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.