Grubiutki czy słyszałeś jak Pana Hawranka chcieli trochę postraszyć.? Kiedy Pan Hawranek szedł ulicą , ktoś z tłumu krzyknął. Pane ,Pane Hawranek ....wylazł Panu konec . A Hawranek na to z uśmiechem . Ne , ne to ne konec to jest caly .
Tak dużo, że wielbłąd by nie udźwignął . W dawnych czasach a żeby wypić seteczkę w barze czy w restauracji należało do tego jeszcze kupić śledzika lub jakąś inną zakąskię ..To się nazywa sprzedaż wiązana .
Chciwulek czy mógłbyś wytłumaczyć co jest grane . ? Spółka padła a jedni goście sprzedają a drudzy od nich kupują. Tych pierwszych to można zrozumieć . Sprzedadzą i puszczą w straty podatkowe . Ale Ci Drudzy co od tych pierwszych kupują to ciężko ich zrozumieć . To tak jakby wyrzucili pieniądze przy tych transakcjach . Chciwulek jeśli spółka już padła na amen to gdzie tu jest logika ? Olimanek co myślisz?
.
Franuś, Znawca, to ile tych akcji poszło .? To proste pytanie .Ale po ile to już nie taka prosta sprawa . ? A więc po ile musiał oddać sprzedawca czyli opalić drugiemu a żeby mu to się opłacało. Grubiutki..... pozgadujemy ?
Grubiutki , ale Lombardowy ma też swego Przyjaciela o imieniu Minusowy . Ten pierwszy jak i drugi ładnie się podreperowali . Muszę powiedzieć,że mają głowę na karku , bo z niczego coś wyłuskać to jest wielka sztuka .No poprawka ...może coś dopiero osiągną. Tzn jak sie wezmą razem za rączki to i wszystko pokonają.
Minusowy i Lombardowy dzisiaj mamy dla Was zagadkę. Najpierw Minusowy
...Ile listeczków przypada na jednego orzeszka w dziupelce ? Odpowiedź..Wiele, wiele worków ..A ile dokładnie ?
Grubiutki , jakiś Nieszczęśnik postawiłeś mi łapki na zielono . Przypominam Tobie , że na pewnej spolce w pewnym czasie przez trzy dni napykali mi około 1300 łapek.
To był rekord na GPW . Ale jakiego koloru one były , to wybacz ale do tego nie doszedłem, ponieważ jestem daltonistą . Ale myślę , że same czerwone
Animatorek , na Rafako w grudniu było 15 gr a dzisiaj 2,05 PLN. To tylko zwyżka 1266% Słownie Tysiąc dwieście sześćdziesiąt sześć procent . Skąd to się tyle wzięło? ... Chyba mają korbkę z tytanu . Ale to chyba jeszcze nie koniec tego perpetuum mobile . A jak Twoja korbeczka . ? Czy pamiętasz o jej konserwacji ?
Byłoby to przedwczesne rozpoczęcie konkurencji przez zawodnika , czyli falstart. Ale to to jeszcze nic . Pomyśl Olimanek i Franuś jakie jeszcze by to miało znaczenie, jakby zaczęli gołocić akcje INC .? Lombardowy ..jakie ?
.