• Nie oszukujmy się Autor: ~szczawik [80.255.12.*]
    Nie oszukujmy się miski.Co nieco wiemy o rynku i co nieco mamy doswiadczenia.Wiele widzielismy i czasem niewidzialna reka rynku dziala bo wie wiecej.Pewne rzeczy wychodzą na swiatlo dzienne wczesniej niz w zaplanowanej dacie.Szkoda po prostu nie zarobic albo stracic kiedy niekoniecznie trzeba.Gdyby wynik roczny mial byc rewelacyjny nie lataloby bez popytu po 20xx zl.Nie ma co gadac o okresie zamknietym.Nie leci tez to znaczy ze wynik bedzie zwyczajnie sredni.Osobiscie odebralbym powtorzenie parametrow z 20 roku za wielki sukces czyli 4m w 4 kw.To by znaczylo bardzo zanizona wycene.2m w kwartale to obecna wycena.Cokolwiek poniżej to nowe dolki ktore i tak nastana bo papier jest ciezki slaby i bez emocji czyli opadnie na 16 bez problemu pod własnym ciężarem.Pomijam proze w raporcie bo po 2 ostatnich wywiadach az strach czekac na kolejne slowa zarządu,ktore nakrecaja tylko spadki i sa dalekie od czegokolwiek konkretnego pod co mozna zmienić trend.Na slabym rynku GX bedzie również slaby a uwazam ze spadki szerokiego za chwile powrócą jesli juz nie od jutra.
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~BALLERINA [78.11.121.*]
    kto pytał?
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~Abecadło [93.180.177.*]
    Jak miło zobaczyć dobrego samarytanina, sprzedales już?
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~dalejlama [83.8.90.*]
    jest dokładnie tak jak piszesz... ja wiem, że nadzieja umiera ostatnia a myślę, że zdecydowana większość wisi tu na haku i zaklina rzeczywistość że ten śmieć jeszcze wypali, natomiast tutaj perły nie ma... kto sprytniejszy już wyszedł, sam próbuje ale tutaj nawet nie ma ruchy, nikt nie chce nawet kupić śmiecia na minimach...
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~BALLERINA [78.11.121.*]
    Ja mam nadzieję na podbitkę przed wynikami i uciekam z tonącego okrętu ;)
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~2linki [185.25.122.*]
    Wiceprezes w wywiadach mówi o posiadaniu prawie 50%. Trochę mu jeszcze brakuje. Kurs ma szorować po dnie a insiderzy mają w tym nie przeszkadzać. Jaki dobije do 45% to się ten animowany marazm skończy.
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~skup [146.70.48.*]
    Cenie twoje merytoryczne wpisy ale o gpw nie masz pojęcia. GX od miesięcy nikt nie skupuje i nie zwiększa udziału. Na takiej płynności nie wzialby anonimowo jak piszesz 10000 czy ostatnio 11111 ktore sie wystawia? Gdyby rzeczywiście skupowal? Nikt tego nie dotyka.
    My tu gadu gadu a pakietówki w grudniu poszły

https://biznes.pap.pl/pl/news/all/info/3206741,transakcje-pakietowe
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~gpw [31.60.240.*]
    Cena bajka :(
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~gpw [31.60.240.*]
    Kurs spada na wzrostowym rynku to myslisz ze pójdzie pod prąd na spadkowym? Ja nie sądzę.
    W tym momencie nie liczę na trend a na powrót kursu na zasłużony poziom, C/Z => 15.
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~leszcz [92.38.180.*]
    Z przykrością stwierdzam ze masz rację. 20 zl dzis bach. A taka perła.
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~kertz [46.204.80.*]
    Moim zdanie 4mln zysku netto w Q42022 jest nierealne, 2 to byłby sukces, sam zakładam max 1,5 mln.
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~nowicjusz [62.141.194.*]
    Taki poziom zysku jest już w wycenie.
  • Re: Nie oszukujmy się Autor: ~ojoj [31.60.144.*]
    Dnia 2022-02-01 o godz. 21:36 ~kertz napisał(a):
    > Moim zdanie 4mln zysku netto w Q42022 jest nierealne, 2 to byłby sukces, sam zakładam max 1,5 mln.

No to zlecimy na ryj. Prezes obiecał wynik roczny na poziomie 2020...
[x]
GENXONE 1,37% 5,92 2026-05-28 16:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.