• O co chodzi? Autor: ~abc [34.99.246.*]
    - 3,34 poniżej wartości godziwej
    - 100 mln zysku gotówkowego na sprzedaży gruntu we Wrocławiu
    - Zapewne ok. 100 mln zysku gotówkowego na sprzedaży gruntu w W-wie
    - plany na najwyższą od lat sprzedaż lokali w 2022

... a to wszystko za mało aby kurs wzrósł.

• Re: O co chodzi? Autor: ~X5 [193.239.126.*]
    Animatorzy pracują. Może to jakiś mało posiadający fundusz z ogona listy. Tu szykujący wezwanie mają interes.
  • Re: O co chodzi? Autor: ~Ten [86.49.249.*]
    Na logiku biorąc to mają dogadane bo jak można wytłumaczyć wykupienie 66% akcji a nie np.55% itd.
    Na ślepo by do tego nie szli.
    Takie moje osobiste zdanie.
    Wrazie przejmia jestem ciekaw jak to wpłynie na kurs akcji.
  • Re: O co chodzi? Autor: ~Kret [46.204.23.*]
    To to logika słaba , a właściwie nie logika tylko wiedzą. To nie jest tak że możesz sobie dowolnie kupować ile chcesz wszystko jest uregulowane. Akurat 33 66 to bardzo ważne progi . Jak masz np 66 procent akcji i kupisz jedną akcję ponad próg musisz ogłosić wezwanie na 100 procent akcji .
  • Re: O co chodzi? Autor: ~Kret [46.204.23.*]
    Wezwanie i tyle oni będzie 2 tygodnie determinować kurs żadne inne wydarzenia nie mają wpływu na obecny kurs. Cena wezwania możliwość podniesienia ceny i możliwość niepowodzenia wezwania to jest teraz ważne. Ty mówisz o jakiś mglistych planach , fantazjach zarządu na długi okres czasu i uwazasz że ta głupotą jest ważniejsza niż to czyja bedsie spółka i za ile . Przecież jest kupiec który jednym infem podniósł wycenę o 10 procent , nic się nie stało ważniejszego . A jeśli kupiec pójdzie w niepamięć to kurs wraca tam gdzie był ewentualnie trochę wyżej. Cena jest wypadkowa tych co myślą o podniesieniu ceny ,i tych co myślą o fiasku wezwania i powrotu kursu do poprzedniego toru
  • Re: O co chodzi? Autor: ~Jfjfj [*]
    Jeżeli nie kupią, to kurs pójdzie w górę. to będzie oznaczać ze funds cenią wyzej. Develia warta 5+
  • Re: O co chodzi? Autor: ~develis [77.254.184.*]
    A ja uwazam że odbicie to kwestia czasu, niedlugiego czasu.
    Dlatego mam, trzymam i tanio skóry nie sprzedam
  • Re: O co chodzi? Autor: ~Kret [188.146.105.*]
    Tak jak fundusze nie sprzedadzą to będzie to jakaś wartość dodana , plus opinia zarządu plus korzystna sprzedaż tych nieruchomości to wszystko zostanie po wezwaniu dodane ale do tamtej ceny sprzed wezwania do 2.9 dodać może trzeba 20 30 gr. Ale kurs pouwzglednieniu tych zmiennych i tak pójdzie zgodnie z branżą i sytuacja na rynku wydarzeniami itd. wezwanie dodało 40 gr i fiasko wezwania 40 gr odejmie i dodamy 20 gr za niechęć funduszy i sprzedaż nieruchomości w branży niewiele się zmieniło więc mi wychodzi 3.1 3.2 tydzień po wezwaniu . No chyba że wybuchnie wojna to trzeba rewidować prognozy.
[x]
DEVELIA -2,09% 10,30 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.