• Nowe oferty pracy Autor: ~txy [83.29.118.*]
    2x Doradca podatkowy, młodszy prawnik, 5X Dyrektor handlowy w 5 różnych lokalizacjach.
  • Re: Nowe oferty pracy Autor: ~Baca [185.49.29.*]
    Czy ktoś wie dlaczego nie ma raportu o terminach raportowania?
  • Re: Nowe oferty pracy Autor: ~chuda_ryba [5.173.248.*]
    Ja tam się nie znam, ale może ma to związek z tym, że spółka zmieniła ramy czasowe roku obrotowego?
  • Re: Nowe oferty pracy Autor: ~Baca [185.49.29.*]
    Też tak myślę, tylko wszystko fajnie ale wypadałoby poinformować kiedy będą raporty.
  • Re: Nowe oferty pracy Autor: ~chuda_ryba [5.173.248.*]
    A mnie zastanawia, jak obecna inflacja wpłynie na wyniki spółki. Ceny artykułów fmcg rosną, popyt na nie mimo wzrostu cen nie spada, ale rosną też koszty. Z drugiej strony wchodzi zerowy VAT na żywność, ale tylko podstawowe produkty. Jest wiele szans na zwiększenie marży, ale też zagrożeń od strony kosztowej (rosnące ceny prądu i gazu). Niemniej te ostatnie raczej dotkną producentów, niż hurtowników i detalistów. Jeśli producenci podniosą ceny, to hurt i detal musi odpowiednio zareagować. W ostatecznym rozrachunku i tak zapłaci konsument. Ten rok będzie niezwykle ciekawy pod względem wyników. Mnie nurtuje, czy spółka w rok urośnie bardziej niż wyniesie rzeczywista inflacja.
  • Urośnie :) Autor: ~Szeryf [*]
    IMHO wiedzą co robić i potrafią...
  • Re: Nowe oferty pracy Autor: ~Nowy [31.0.73.*]
    Ja tego nie rozumiem, zmienili rok obrotowy a komunikat o raportach jest tak jakby rok obrotowy był od stycznia do grudnia 2022.
[x]
DELKO -1,54% 6,38 2025-10-14 16:02:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.