Spółka solidnie prowadzi swój biznes. Osobiście mi jest nieswojo i trochę "głupio" za taki akcjonariat / fachowców z OFE/ który nie jest w stanie porządnie wycenić jakości takiej pracy. Sam mam tego tyle że nie stać mnie na więcej a chciałoby się dokupić. pzdr
Ale jedno Ofe lubią. Solidną dywidendę za którą zapewne zagłosują. Teraz znamy już w pełni wyniki roczne więc przy takiej wycenie nie ma powodu do nerwowości na tym pokładzie. pzdr
Mozliwa jest bo aktualnie zysk na akcje to ok 9,7 PLN, ale tyle nie bedzie. Zgodnie z zalozeniem maja przeznaczac na dywidende min. 70% zysku. Ja stawiam, ze tyle wlasnie dadza, czyli ok 6,8 PLN. I tak bedzie to super wynik.
Obstawiam też tak 5-7 zł dywidendy. Wyniki rewelacyjne. Wbrew panującym opiniom wiedziałem że przemysł dostawców automotive ma sie dobrze ale i tak wyniki zaskoczyły mnie na plus przynajmniej o 10 mln w IV q. Giełda w USA przełamała krótkoterminowy trend spadkowy. Kraje zachodnie już wychodzą z pandemii co jeszcze podkręci zapotrzebowanie na aluminium. Jesli jakiś "czarny łabędź" nie wskoczy niespodziewanie może być na walorze bardzo przyjemnie. pozdrawiam