Arkusz jest o dłuższego czasu i jak widać w jednych rękach widać że wierzy w to co zakupił .Jak i parę innych osób warto tu nadmienić że xplus miał już siedzibę w stanach Zjednoczonych i chciał wejść na ten rynek x lat temu po czym zrezygnował.Spółka liczyła w tedy parę osób
ale jak widać prezes się nie podaje .
Według mnie to punkt honoru jaki sobie Xplus wyznaczył w rozwoju i że wróci na rynki
międzynarodowe. To jeden z powodów dla których warto tu siedzieć z pakietem .
Sprzedać łatwo kwestia ceny tylko w drugą stronę może być problem.
Fakt posiadania swojego pakietu przez głównego akcjonariusza jest godny pochwały. Pewnie interesują go zupełnie inne poziomy :-). Z kolei fundusze pewnie by chciały wejść z odpowiednim dyskontem ale to przy obecnych poziomach jest mało realne zwłaszcza gdy spółka jest w dodatku na NC. Póki co swój pakiet trzymam ale nie ujawniam w arkuszu :-)
ja wystawiłem po 298zl duża cześć tego pakietu a druga wystawił znajomy. a co komuś to nie pasuje ? czy mam zmienić na 328zl ?
a 3 innych jeszcze wystawiło po 5.6zl i 7.88 oraz 8.88zl, 35 i 50zl. Jest nas troche.
a wy po ile macie tych akcji, po 2000 szt. ? bo był tu tez niejaki @draxar DRACHA co miał 1260szt ale się wyleszczył po 1.52zl jak rosło i teraz stoi na peronie od prawie 2 lat i oblizuje się na wieści od sowitej dywidendzie, która spółka zwiększa co roku.
Lepiej moze zakonczyc ten watek to forum o spółce a nie o ......... bo to nie fundusz zdrowia , kazdy ma swoja strategie jedni juz maja akcje zadarmo drudzy chca ugrac na skokach a jeszcze inni zwiekszaja z dywidendy na jeszcze lepsze czasy . Dzis sa głupie czasy i lepiej duzo niepisac bo posadza nas o spekulacje lepiej obserwowac postepy spółki .
Nowy kupi ale 2zł i niżej,Nowy ma pieniądze,a ty wartości akcyjne na kture kompletnie nie masz żadnego wpływu,a wartości coraz mniejsze nawet na 2,85 nie stać.
To sie okaże czy kupisz bo na tę chwilę to za NAGANIACZA na spadki robisz czyli @Nowy zajmujesz się trolingiem.
Problem w tym ze jezeli nawet będzie po 2 zł to ciężko będzie kupić 50 tys szt i więcej bo o 500 szt to nie ma co mówić. Tylko w przypadku trola od 500 szt to chyba o takich ilościach trzeba mówić bo chwilówki to max 3-5 tys zł.
W Providencie a w Vivusie nie było taniej ? dobry Gimbo, rozweselił i mnie tym klaunowaniem czyli cyrk mamy za free.
Przyszedł nowy i chca go zjesc a to powinno wyglądać tak ; czesc wam jestem nowy no czesc stary jestem , no jak tam drozeje tanieje ,no narazie stypa ukraina ,itdd...i takie tam ...duzo tego macie no duzo a upuscił bys cos bo nowy jestem. No dobra upuszcze ale jak po 5 bedzie to cos kapnę i tak na wesoło powinno to byc.....
W 5 lat dywidenda zwiekszyła sie 10 -krotnie gdzie przychody były głównie na polskim rynku . Teraz sa na 30 rynkach a normalnie wieksze firmy sa na około 80 rynkach tak ze zwiekszenie skali bedzie na 100%^ i spółka ma gdzie rosnac zostało duzo miejsca do zagospodarowania . A i sam zakres dywidendy od 30 do 50 gr szybko mozlliwy może jeszcze nie w tym roku ale szybko . Tak czy inaczej jesli spadnie na 2 zł to sam chetnie podwoje swój pakiet .Wszyszczy o tym wiedza i moge sie załozyc ze wystawiony cały pakiet z tego arkusika po 3 zł długo by nie stał .Bo od duzego znajdzie sie zawsze z wiekszym kapitałem .A chcac sciagna wieksza ilosc z arkusza winduje sie cene bardzo szybko .Dobrze ze ktos ogólnie cos wystawia po 2.85 dla podtrzymania handlu.