• Terminy raportów na rok 2022 Autor: ~BennyHill [89.19.88.*]
    Cześć wszystkim

Podsyłam link do raportów okresowych w 2022 roku
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MADMIND-Terminy-przekazywania-raportow-okresowych-w-2022-roku-8268298.html
  • Re: Terminy raportów na rok 2022 Autor: ~00 [46.134.98.*]
    Czyli raport dopiero 21 marzec za cały 2021 ..a za 4ty kwartał nie będzie raportu
  • Re: Terminy raportów na rok 2022 Autor: ~prawy [83.245.248.*]
    xD ewakuacja i tyle
  • Re: Terminy raportów na rok 2022 Autor: ~Mad [31.0.62.*]
    Oj prawy, ale Ty chcesz kupić, widać to gołym okiem. Nie wiem jaka cena Cię zadowala, ale radzę Ci kup szybko, bo niższych poziomów możesz nie doczekać. Miesiąc temu była korekta po zwrocie kosztów, a teraz korekta po Void Slayerze, ale trend będzie dalej wzrostowy. Ta spółka już teraz przychodami z Succubusa uzasadnia swoją wycenę, a przed nami w nieodległej perspektywie konsole, a potem dwie obiecujące premiery.
    Korekta... ladnie nazywasz słabe gry tej spółki :D

Co do niskiego poziomu ... mowisz nie będzie? zobaczymy. moim zdaniem ewakuacja to jest jedyne wyjście
  • Re: Terminy raportów na rok 2022 Autor: ~Ojo [212.106.161.*]
    Prawy trolu co ty się tak martwisz o czyjeś pieniądze. Źle ci tu to wyjazd na inną spółkę. Ale ty nie pójdziesz. Bo wiesz dobrze że tu będzie wysoko i szukasz jelenia co ci odda akcje tanio.
  • Re: Terminy raportów na rok 2022 Autor: ~rony90 [83.25.24.*]
    Za IV kw. raczej nigdy nie sporzadza się raportu - od razu publikowany jest raport całoroczny (bo po co dublować sobie robotę).

Tak czy siak na oficjalne wyniki chwilę poczekamy. Dla tych co interesują się spółką to jednak bez większego znacznienia - wyniki za IV kw można dość precyzyjnie oszacować na podstawie comiesięcznych newsletterów. Według mnie będzie to ok. 5,2-5,3 mln zł przychodów i ok. 0,9-1,0 mln zł zysku netto przy założeniu, że "zdejmą" z bilansu cały zapas Succubusa. Jeśli przyjmą inną formę rozliczenia, zysk może być istotnie wyższy (ale najważniejsze, że gotówka będzie się zgadzać, a jej stan wraz z należnosciami powinien przekroczyć na koniec roku 5 mln zł).

Inaczej mogą natomiast patrzeć na spółkę ci, którzy nie przyglądają się jej bliżej. Bo według raportów za ostatnie cztery kwartały mamy: stratę netto i z okresu na okres coraz to mniejsze przychody. O gótwce nawet nie mówię, bo tutaj to już praktycznie widać dno. Według mnie może być to jeden z powodów, dla których na kursie jest taka bieda. Ktoś otwiera sobie narzędzie do skanowania spółek, wrzuca na tapetę deweloperów gier z NewConnect po czym.... z marszu odrzuca Madmind z uwagi na beznadzieją kondycję finansową.

Taki obraz zacznie zmieniać się dopiero od końca marca (jak wyjdzie raport za IV kw), choć i wtedy nie będzie to żadna rewelacja, bo spółka nadal będzie miała C/Z na poziomie jakiś 60-70 (zakładając, że cena akcji sie nie zmieni). Dopiero jak pojawią się wyniki za III kw 22 , to niektórym mogą otworzyć się oczy. Jak juz pisałem w którymś z wcześniejszych postów - sprzedaż Succubusa na poziomie 250-300 tys. kopii w rok od premiery (z czego na dziś zbliżamy się już do 150 tys.) powinna w okresie IVkw21-IIIkw22 dać spółce ponad 5 mln, a może nawet 6 mln zł zysku. A to sugerowałoby wycenić ją w przedziale 75-120 mln zł (wobec 45 mln zł obecnie). Wtedy też moze zacząć się gra pod kolejne premiery - czy to Paranoid czy innych produkcji (bo jest ich trochę zapowiedzianych, każda z według mnie z potencjałem porównywalnym z Succubusem).

Podsumowując - jeśli miałabym zabawaić się we wróżbitę, to na kursie widzę bardzo dobrą końcówkę tego roku. Do tego czasu może być różnie. Narazie w sektorze gamingowym panuje potężna bessa (co trochę kłóci się z tym jak szybko rozwija się ta branża ; spójrzmy chociaż na kolejne rekordy liczby użytkowników Steam). Ale może się zdazyć, że np. super premiera Dying Light 2 (już za kilka dni) czy re-start Cyberpunka 2077 - wedlug plotek planowany na przełomie lutego/marca, odwróci ten trend i gaming (zwłaszcza ten polski) zacznie rosnąć już niedługo.

Tymczasem wszystkim akcjonariuszom życzę cierpliwości.

• Re: Terminy raportów na rok 2022 Autor: ~Gol [31.11.130.*]
    Nie ma szans, żebyśmy się zbliżali do 150k egzemplarzy, bardziej 130k
  • Re: Terminy raportów na rok 2022 Autor: juda [193.188.199.*]
    Interesujesz się spółką a nie śledzisz nawet relacji inwestorskich?
    "Zarząd Madmind Studio S.A. z siedzibą w Bydgoszczy informuje, że wydana 5 października 2021 roku, gra „Succubus”, która miała swoją premierę na platformach sprzedażowych STEAM oraz GOG, zakończyła rok 2021 ze sprzedażą na poziomie 130 000 egzemplarzy."
    no i ? i ile netto bedzie za 2021?

Dziś spadki i tyle.
  • Re: Terminy raportów na rok 2022 Autor: ~rony90 [83.25.24.*]
    Dzięki juda (pokazuje to o czym pisałem - żeby oszacować potencjał spółki trzeba się trochę wczytać ; wyciąg z raportów finansowych + ESPI to trochę mało). Oczywiście tu trzeba też brać poprawkę na zwroty (ok. 10%), ale można to zrobić np. przyjmując że na kopii Succubusa firma zarabia np. nie 33 zł, a 30 zł.

Przy okazji nie zapominałbym o Agony. Mało kto pisze o tym tytule, a tymczasem także on mimo upływu czasu od premiery sprzedaje się nieźle (w IVkw21 mogło zejśc ponad 15 tys. kopii, skoro tylko za październik-listopad było to 11 tys.). Tam przychód z egzemplarza jest co prawda niewielki, ale i tak wystarczający żeby pokryć dużą część kosztów funkcjonowania studia.
[x]
MADMIND -4,05% 0,35 2026-05-15 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.