Infra to spółka informatyczna, której podstawowym przedmiotem działalności jest dostarczanie oprogramowania i usług informatycznych oraz internetowych.
1. Spółka stworzyła i ciągle rozwija Zintegrowany System Informatyczny INFRA („ZSI INFRA”) klasy ERP, obsługujący przedsiębiorstwa w sposób kompleksowy. Rozwiązanie opracowane zostało jako odpowiedź na potrzeby kadr zarządzających przedsiębiorstwami w zakresie narzędzi skutecznie wspomagających procesy decyzyjne. Ponadto stworzone przez Spółkę oprogramowanie może również służyć kierownikom jednostek budżetowych oraz urzędów. Podejmowanie decyzji przy pomocy stworzonego w tym celu oprogramowania informatycznego pozwala osiągnąć duże oszczędności.
System ten opiera się o przepisy prawa polskiego regulującego działalność gospodarczą i dostarcza informacji na temat sytuacji przedsiębiorstwa w zgodzie z obowiązującymi regulacjami.
W skrócie jest to system księgowy, który pozwala na kontrolowanie i tworzenie księgi rozchodów i przychodów, które są niezbędne dla prawidłowego rozliczania się z urzędami skarbowymi.
2. Spółka posiada w swojej ofercie takie usługi/oprogramowania jak:
- https://erp.infra.pl/
- https://medigrafik.pl/
- https://epodatnik.infra.pl/
- http://www.mojadobrafirma.pl/
- http://infra.euslugi.eu/
3. Spółka osiąga w tym roku coraz lepsze wyniki finansowe, notując za III Q przychody ze sprzedaży zwiększone o 68.5% r/r. Jeśli dodamy do tego ostatnie spore zmiany podatkowo-księgowe związane z wprowadzeniem Polskiego Ładu to wyniki za IVQ powinny być jeszcze lepsze w stosunku r/r.
4. Zysk ze sprzedaży Spółki w analogicznym okresie 2020 roku spółka notowała stratę rzędu -38.000 z powodu wysokich kosztów działalności, jednakze w 2021 koszty z działalności poprawiono o przeszło 50%, a Spółka notuje zysk w wysokości 51.425 zł. Daje to wynik lepszy o 134%
5. Zysk Spółki w IIIQ r/r wzrósł o 514% tj. o prawie 40k zł.
6. Spółka posiada w kasie kapital własny na kwotę 1.1 mln zł.
7. Spółka ma liczbę ogólna akcji 1.875 mln z czego 843 203 to FF tj. 44.97% ogólnej liczby głosów.
8. Spółka pracuje nad ulepszaniem swojego flagowego produktu - programu do obsługi księgowo-gospodarczej INFRA.
9. Niski kap spółki, dobra pod rozegranie ze względu na posiadane środki (mimo, że niskie przychody to jednak stosunek procentowy okres do okresu jest ogromny (zysk wzrósł o 541%!)
Zapraszam do merytorycznej dyskusji na temat spółki.
No i co gargamel?
Trochę żałuję że posłuchałem takich głosów jak Twój, bo już dzisiaj mogłem fajnie zarobić.
Tyle dobrze że patrząc na ilość akcji na sprzedaż to tu nie ma co kupować. Trzeba dobrać pakiecik jutro na starcie bo przez najbliższy czas ta spółka może rosnąć.
Dodałbym, że pod koniec 2021r podpisali Umowę na dostawę oprogramowania za 150 tyś i oby to było dobry początek AD 2022r. Na przeróżnych forach można odszukać opinie klientów, które są w 100% bardzo dobre zarówno dotyczącej oprogramowania z modułami jak i fachowej pomocy. I na koniec - w miesiącu styczniu obroty na akcjach - 1100 000 zmieniło właściciela, czyli można śmiało powiedzieć że zainteresowanie bardzo podskoczyło zarówno wśród drobnych akcjonariuszy jak i chcących posiadać większy pakiet akcji. Jedni robią fajne kółka, inni ( ja ) zachowają swoje akcje na dużo wyższe poziomy
No nie wiem. Widzę że cyfry kontraku nie porywają. Ale zawsze jest jakieś ale. W tym przypadku ważna jest ilość akcji, ff i wycena spółki.
Biorąc pod uwage6te dane może być ciekawie :-)
Taka analize lub lepszą zrobi moje dziecko które ma 8 lat a co do przyszłości to widzę ja w czarnych kolorach. Przez cały rok 2021 kurs bujał się w okolicach 1 zł i tylko raz lub dwa wybił się ponad 2 zł i był szybki zjazd a ostatnie espi nic nie dało więc idźcie dzieci gdzie indziej naganiac. Infra była bublem jest bublem i upadnie jak bubel.
Skoro według Ciebie to takie fuj, to co się tak udzielasz ??? Ja jak uważam, że coś nie takie to się po prostu nie fatyguję i palca do klawiatury nie przyłożę. Ty zaś któryś temat i ciągle to samo , proponuję nie siedź na forum tylko z 8 latkiem analizuj jakieś tam wybrane spółki, po cholerkę się męczysz. A i co do spadania na te grosze, - na 357 tysięcy sztuk zleceń po stronie kupi stoi ( nigdy tyle nie było ),a to co widzisz obecnie zaniżanie po parę szt. to taka zabawa kto jeszcze jest skłonny oddać. I kończąc - od maja 2019 praktycznie co chwilę robi większe górki i dolinki rysowane
W końcu ktoś to zebrał w całość. Może teraz się ludziom oczy otworzą. Perspektywy+zapotrzebowanie+polski wał+śmieszna kap. Tylko iskry trzeba. Teraz jest jeszcze poziom na zbieranie, co tam, jak będzie 2 złote, też jeszcze będzie tanio. Niedługo zobaczycie.
Już się nie krępuje, co się pojawi więcej akcji zbiera, chwila odpoczynku odpuści parę stów i się nazbiera w karnecie i dale do góry. Komu tak się spieszy ??? Styczeń - 1 228 000 akcji przemielone na teraz
Tutaj będzie drugi abak,tylko potrzeba troszkę więcej czasu,więcej w wolnym obrocie,więc więcej mielenia ma spółdzielnia.Abak miałem,ale sprzedałem,zarobek 45%,dobre i to.Tu społeczka ma wg.mnie większy potencjał,więc czekam cierpliwie na godziwą wycenę.
Dodam tylko ze wzrost sprzedaży oprogramowania będzie miał bardzo duże odbicie w przychodach za jego obsługę. Bo jak wiadomo firmy tego typu największe pieniądze zarabiają na obsłudze tego oprogramowania.