• MVGM - moja ocena Autor: ~Electro [*]
    Przy ponad 40% spadku popytu na powierzchnię biurową w MVGM musieliby oszaleć, żeby teraz podpisywać tak dużą umowę. Nacisk na transformację energetyczną też chwilowo zelżał. W biurowcach połowa powierzchni to obecnie pustostany.

Trend pracy zdalnej i niski popyt na biura powoduje duży spadek przychodów takich spółek jak MVGM. Zapewne, po zakończeniu pandemii i kryzysu gospodarczego, coś z tej umowy może jeszcze być. A jak nie, to i tak Saule (CLC) znajdzie innych chętnych nabywców na perowskity. W innych aplikacjach, o wyższej marży, jak IoT, czy BIPV.

Akurat ten trend w moim przekonaniu, jest nie do zatrzymania.
  • Re: MVGM - moja ocena Autor: ~Electro [*]
    i coś mi się wydaje, że Saule pójdzie na NASDAQ.
  • Re: MVGM - moja ocena Autor: ~Tomek86 [94.254.168.*]
    To ten madrala ~electro, ktory ciagle klamie i jeszcze pisze od rzeczy. Nie chcemy Cie na tym forum
    i co jeszcze chcesz?..
  • Re: MVGM - moja ocena Autor: ~Gienia [89.64.70.*]
    Zaś bajki na kiju i ludki złapane na papier. A RN sypie.
    jaka nuda
  • Re: MVGM - moja ocena Autor: ~Jan [185.238.205.*]
    Widzę Electro ze totalnie nie wiesz o czym piszesz. MVGM to zarządca, a nie właściciel nieruchomości....
    następny znawca...

Zarządca chyba czerpie korzyści z biurowców?.. A jeśli są znacząco niższe, a perspektywa taka sobie, to co, inwestuje na maksa?..
    Chłopie zarządca nie inwestuje w zarządzane nieruchomości, to robi właściciel, przychody z nieruchomości nie wpływają bezpośrednio na zyski zarządcy (mały impact może być, ale nie znaczący). MVGM w ramach takiego partnerstwa mogło rekomendować pewne rozwiązania właścicielom zarządzanych przez siebie obiektów, nic więcej.
  • Re: MVGM - moja ocena Autor: ~Tomek86 [94.254.168.*]
    Dokladnie. Tak samo ten madrala ~electro ma jakies wizje o aukcjach Columbusa po wyimaginowanych cenach. To jest zwykly naganiacz
    z czego zatem utrzymuje się zarządca o wielcy znafcy?..
    Bosheeee....
    Zarządca czyli firma która na zlecenie właściciela prowadzi zarządzanie czyli kierują działalnością operacyjną obiektu, jego wynagrodzenie jest z reguły stałe bo stae są jego koszty (administracyjne, pracownicy). Dodatkowo zarządca w ramach swojej usługi może świadczyć usługi związane z najmem i przyprowadzać klientów zainteresowanych wynajmem biur/powierzchni handlowych pobierając dodatke wynagrodzenie w wysokości 2 do nawet 8 miesięcznych czynszów najmu płaconych przez pozyskanego najemcę, Zarządca nie prowadzi na własny rachunek żadnych inwestycji w przedmiot zarządzania

[x]
COLUMBUS 0,50% 5,99 2025-11-20 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.