Cytat:"Ailleron podpisał umowę z PKO Bankiem Polskim na wdrożenie systemu LiveBank w modelu Cloud. O tym, czym jest nowe rozwiązanie oraz jakie korzyści daje ono bankom oraz ich klientom, opowiada Piotr Skrabski, General Manager LiveBank i członek zarządu Ailleron."
Szkoda, że nie mówi o żadnych istotnych leadach, a produkt jest grzany siedem lat... Mają inwestować-czytaj-przepalić tylko w tym roku naście mln zł na "przepisanie" tego co zrobili na clouda...to ile lat będą grzali tego kotleta i palić cash? Drugiego SM szybko nie znajdą.
chyba nie do końca rozumiesz produkty tej firmy, tam jest jeszcze część korporacyjna (projekt PEKAO) na którym palili hajs, sam LiveBank zarabia jest wdrożony w ponad 10 krajach azjatyckich w Citi Banku a także np. w mBanku czy w kilku krajach europejskich, więc nie wiem o jakim "paleniu" mówisz, świat się zmienia zauważyli, że same wdrożenia się słabo skaluje bo trzeba do tego ludzi, więc idą w chmurę i model SaaS gdzie integracja jest po stronie kupującego, wszystko wydaje się logiczne, mają teraz kilka leadów w postaci użytkowników "early access" jak sie dostęp skończy to kilku z nich zostanie na komercyjnej wersji i będą informacje o kontraktach
cienko cena wk 1,25 wysoko, spółka mało zarabia nie płaci dywidend i nie jest przy tym kursie pozytywnie spostrzegana przez inwestorów. Nie rośnie bo nie ma podstaw..
znam spółki co nie zarabiają a nawet ponoszą straty, nie płacą dywidend a wyceniane są 10x drożej niż ALL licząc przychody bo cieżko mówić o dochodach na tych spółkach balonach, ja tam nie będe płakał wszedłem po 6-7zł i wiem że poniżej 10zł to już nie spadnie a po 12 to okazja