• Jest bardzo drogo Autor: ~KFG [82.16.243.*]
    C/z 18 za ostatni rok.... naprawde? Spolka z NC . Spadki wynikow I co gorsza duzy spadek marzy w dzialalnosci spolki. Przy kursie 3pln c/z bedzie 8. Myślę, ze to bedzie uczciwa cena. Pozdrawiam longtermow
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~King [85.221.134.*]
    Widzisz podstawowym problemem jest to ze wskaźnik c/z wycenie przeszłość a giełda przyszłość… już ci mówiłem żebyś poznal specyfikę biznesu wtedy będziesz wiedział jakie są marze, gdzie się pojawiają koszty itd
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~KFG [82.16.243.*]
    No mowiles mowiles. Problem w tym,ze mowiles to samo przy 30 pln za akcje, 25, 18 ,10 I teraz mowsz to samo przy 7... owszem, wskaznik c/z bazuje na wynikach juz znanych, ale skoro spolka jest w silnym trendzie spadkowym I wedlug tego wskaznika jeszcze nie doszla do realnej wyceny to daje duze prawdopodobienstwo kontynuacji trendu. No oswiec mnie z ta specyfika branzy, bo jak dla mnie to spolka zajmuje sie dokladnie tym samym co rok czy 2 temu. A ze koszty wzrosly drastycznie to widzimy. Tylko ,ze Ty tajemniczo sugerujesz ze jest to zdarzenie jednorazowe. Ja patrze na wyniki kwartal po kwartale I widze,ze wzrost kosztow ma character staly. Moim zdaniem spolka o powrocie do marzowosci z '20 roku moze zapmniec. Jakies arguments,ze bedzie inaczej? Czy tylko tak bo tak?
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~King [37.47.155.*]
    Nauczyłeś się jednego prostego wskaźnika i myślisz ze jesteś jakimś wielkim analitykiem?! Pokaz mi moje wcześniejsze wpisy jak kurs był po 30, 25, 18 czy 10!!! Ja nie mówię ze teraz jest banda i już tylko będzie rosnąć. Mówię ze spółka ponosi koszty cyklicznie! Tzn przygotowanie i zamknięcie składowisk nie dzieje się w każdym kwartale ani nawet w każdym roku. Do tego inwestycje. Ty myślisz ze taki projekt kompostowni w tucholi nie pochłonął żadnych kosztów?! Do tego są kolejne inwestycje o których komunikowali. Co najważniejsze portfel decyzji administracyjnych. Pisałem już o tym jaki był pozysk w 2020 a jaki w 2021 i skąd wzięły się gorsze wyniki, to tez raportowala spółka. Dlaczego nie stanęli do przetargu Aquanetu w 2020 roku?! Przecież tam nie było nawet konkurencji, zeszło jakieś 15% tego co rozpisali. Nie chcieli zarobić czy nie mieli gdzie tego wozić?! Pomysl trochę zanim zaczniesz pisać żebym ci podał argumenty. Podawałem jej już wcześniej. Znajdz sobie info ile pozyskali decyzji w 2021 pomnóż przez cenę tony osadu i ci wyjdzie ile mogą zarobić w najbliższym czasie. Dlaczego 2020 ma nie wrócic skoro cena tony osadu rośnie (to tez sobie sprawdź w przetargach)?! Dlaczego nagle w 4Q 2021 pojawiły się kontrakty?! Bo w 2 i 3 Q pojawiły się decyzje! Zobaczysz różnice na wynikach za 1Q 2022 to zrozumiesz ta układankę. Poczytaj jeszcze założenia założenia europejskiego zielonego ładu na koniec to ocenisz perspektywy dla branży. Ps. Jak chcesz analizowac spółki tylko po p/e to może kup sobie merca ma wskaźnik 1. Czekaj czekaj on taki wskaźnik ma już od dawna Haha mistrz jesteś
    O jakich inwestycjach ty mowisz? Podaj mi jakies rozpoczete inwestycje. Chyba, ze dzierzawa dzialki to juz dla ciebie rozpoczeta inwestycja.obawiam sie jednak ze na tym nie zarabiaja.Zrobili projekt pod Tuchole nie majac pewnosci,ze tam cos zbuduja? Ostatecznie sie z tego wycofali, wiec projekt,jesli taki maja to strata pieniedzy. Slyszymy o tych inwestycjach od 2 lat I nawet nie wiadomo gdzie ta kompostownia ma byc. Nic nie wiadomo. To co ty liczysz, to nie ile zarobia a ile beda miec przychodu. Problem w tym, ze przychod na poziomie '20 roku daje dzis kilkukrotnie mniejszy zysk. I moim zdaniem to sie nie zmieni. Ty uwazasz, ze spolka wroci do wysokiej rentownosci. Przekonamy sie juz za kilka miesiecy
    Teraz to już jestem pewny w 100% ze nie masz zielonego pojęcia jak działa ten biznes!
    '20 r 43 mln przychodu I 14mln zysku. '21 r 20 mln przychodu I 2mln zysku. Mniej wiecej. O ile spadek przychodu moga tlumaczyc brakiem decyzji, to spadek rentownosci elegancko przemilczaja. Przy takiej marry jak w 21 r zeby zrobic 14 mln zysku musieliby miec 140mln przychodu. Nierealne. Ale czas pokaze jaki jestes ekspert w branzy
    Za to ze ty jesteś dyletant to już wiemy.
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~śmieciarz [77.252.239.*]
    @ King
    No to Geniuszu branży powiedz na czym opierasz swój autorytet, czym takim wyróżnia się Gównotrans ?
    To kolejna Spółka, która nie potrafi ustabilizować swoich wyników, nie ma żadnych instalacji, wywozi osady na zamykane składowiska i okresowo dostaje kary pieniężne, które są dla tej branży mocno ryzykowne.
    Jakie mają unikalne know-how, jakie wdrożyli innowacje, gdzie mają przewagi konkurencyjne i technologiczne ?
    Dodatkowo słyną z robienia mniejszościowych w bambuko, wątpliwe zagrania z akcjami itp.

Na czym opierasz wiarę w wyniki tej Spółki ?
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~King [85.221.129.*]
    Pisałem wielokrotnie poszukaj sobie. Ps w tej branży praktycznie nie ma konkurencji…
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~lala [217.96.211.*]
    KFG nie ma co dystkutować :)
    KING tak samo naganiał na APANET że za chwile wjazd w góre jak kurs był po 4 i juz ma 50% przecene.

tutaj już NIE BĘDZIE Dobrze.
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~Max [188.33.232.*]
    Ja się pytam...po co tu jesteś?nie wierzysz w GTS czy APA? Idź gdzieś indziej. Nawet wolałbym, żebyś na obu nie zarobił bo nie zasługujesz. Typowi dyletanci się dobrali
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~Pawcik [89.64.37.*]
    Są tu na pewno dlatego, że wiszą na hakach... I psycha już siada xD
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~King [85.221.151.*]
    Jak to jest twoim zdaniem naganianie to niezle jesteś ograniczony. Apanet mam po 2 zł papier wyzbierany kilka kontraktów i zobaczysz co się wydarzy
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~King [85.221.151.*]
    Pokaz moje naganianie na apanecie czekam leszczu! Z 50% zjazdem tez ci coś nie wyszło…
  • Re: Jest bardzo drogo Autor: ~Tytus [5.184.237.*]
    Targaj psia fujaro
[x]
GEOTRANS -1,02% 5,82 2025-09-19 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.