Dla jednych przekręt, dla drugich okazja do zakupu. Następnym razem musisz wybrać emisję z gwarancją, że nie będzie taniej niż w emisji. Zmartwię, jeszcze takiej nie widziałem. Normalna gra popytu i podaży, na tą chwilę rynek akcjom nie sprzyja (generalnie, nie tylko STS).
Chyba nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi... Jeżeli cena z IPO to 23 zł i zakaz przez 365 dni sprzedaży przez głównych udziałowców tzn , że ktoś kupił żeby sprzedać i taniej i przy tym stracić, albo Fundy kupiły taniej i wypychają....
Bo trudno zrozumieć o co ci chodzi i co w tym dziwnego że ktoś sprzedaje poniżej ceny z emisji. Jego prawo,vtakze stracić. Mi to rybka, nie kupowałem w emisji, zbieram sobie na rynku
Wydaje mi się jednak, że ktoś to celowo spuścił na ten poziom 21 - 22 i trzyma. Nie mogę wyczuć tylko czy upycha czy skupuje. Bo te podbitki na koniec sesji raczej by wskazywały że upycha. Z drugiej strony kurs jest trzymany w określonym przedziale. Ale też pilnują żeby nie wyskoczył w pobliże 23 bo wtedy więcej chciałoby oddać więc obstawiam na upychanie. Szkoda bo sam jestem akcjonariuszem i takie szachy nic dobrego spółce na przyszłość nie przyniosą. Obym się mylił.